Wat is plastische chirurgie?

Medisch noodzakelijke plastische chirurgie

Plastische chirurgie wordt gebruikt om de vorm en functie van lichaamsdelen te herstellen. Een plastische chirurgische ingreep kan medisch noodzakelijk, maar ook cosmetisch zijn. Het herstel waar eerder over gesproken werd, wordt als nodig gezien omdat de vorm of de functie van een lichaamsdeel wordt belemmerd. Dit kan zijn door een aangeboren afwijking, maar ook door een niet-aangeboren afwijking zoals een infectie, incident of chirurgische ingreep.

Dit kan bijvoorbeeld de reconstructie zijn van een borst die is geamputeerd na de constatering van borstkanker, maar het kan ook de reconstructie zijn van een lichaamsdeel. Plastisch chirurgen voeren ook reconstructies uit van patiënten die voor een vorm van kanker worden behandeld in het hoofd-halsgebied. Denk aan bijvoorbeeld kanker van de tong of mond. Een ander relevant voorbeeld van plastische chirurgie is handchirurgie, ook dit wordt door plastisch chirurgen uitgevoerd.

Cosmetische plastische chirurgie

Cosmetische plastische chirurgie is tevens een onderdeel van plastische chirurgie. Dit is ook het onderdeel wat de meeste media aandacht heeft. Onder dit specialisme worden alle operaties gezien die niet medisch noodzakelijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld een borstvergroting, neuscorrectie of buikwandcorrectie zijn.

Het grootste gedeelte van plastische chirurgie wordt uitgevoerd in ziekenhuizen. Met name de cosmetische plastische chirurgie, die bij DG Clinic wordt uitgevoerd, wordt steeds vaker uitgevoerd op locaties buiten het ziekenhuis. Hiermee doelen wij vooral op privéklinieken.

Plastische chirurgie bij DG Clinic

Bij DG Clinic voeren wij enkel cosmetische plastische chirurgie uit. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Of wilt u direct op consult komen? U kunt online uw afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende afspraak. Ook is het mogelijk om ons te bellen op +31 180 439 001