Tepel(hof)reconstructie

Het tatoeëren van de tepel en/of het tepelhof is een van de maatschappelijk mooiere behandelingen op het gebied van permanente make-up. Het is een behandeling die vaak wordt aangeboden aan vrouwen die een, al dan niet preventieve, borstreconstructie hebben ondergaan ten gevolge van borstkanker. Na de reconstructie is er geen tepel meer. DG Clinic biedt graag een positieve bijdragen door het 3D reconstrueren van de tepel(hof).

Daarnaast is de behandeling ook geschikt om andere medische problemen te verhelpen, zoals; het corrigeren van littekens, een tekort aan pigmentatie, kleurverlies na een borstverkleining, kleurverlies na zwangerschap/borstvoeding.

In sommige gevallen is een bijdragen van de zorgverzekering beschikbaar.

Wat kost een permanente make-up behandeling?

Permanente make-upPrijs v.a.
Wenkbrauwen€395,-
Lippigmentatie€450,-
Lippigmentatie binnen 12 maanden bijwerken€195,-
Ogen€195,-
Scalp pigmentatie €195,-
Tepel(hof)reconstructie €595,-

Het voortraject

Tijdens een consult bespreekt u met specialist Jacqueline Hoornweg (huidadviseur, visagist en adviseur voor cosmetische tatoeages) waarom u de tepel(hof)reconstructie wilt laten uitvoeren. Zij vertelt u over alle mogelijkheden, de mogelijke vormen en kleuren, alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Daarnaast wordt er altijd grondig gekeken of uw huid geschikt is voor permanente make-up, omdat het een enkele keer kan voorkomen dat een huid niet geschikt is. Uiteraard kunt al uw vragen stellen.

Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend. Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

De behandeling

Een tepel(hof)reconstructie is in principe niet pijnlijk. Wenst u toch gebruik te maken van een verdovende crème, dan dient u deze vooraf zelf aan te vragen bij uw huisarts. Bij de tepel(hof)reconstructie wordt de tepel middels een speciale 3D techniek opnieuw gecreëerd. De tepel krijgt een zo realistisch mogelijke uitstraling door deze techniek. Ons doel is om de tepel zo realistisch mogelijk te laten ogen.

Voorafgaand aan het aanbrengen van de inkt tekenen en testen we de make-up op uw huid. Deze uitgebreide voorbereidingen zijn belangrijk voor het beste resultaat.

Het plaatsen van een tepeltatoeage gebeurt vaak nadat de borst haar definitieve vorm weer heeft gekregen, na de borstreconstructie operatie. Kiest u voor een tepelhofreconstructie? Overleg dan eerst met uw behandelend arts. Let op: het is belangrijk dat uw laatste chemobehandeling minimaal 1 jaar geleden is.

De behandeling (inclusief voorbereidingen) duurt ongeveer 3 uur

Nazorg

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten. Als het goed is ervaart u geen pijn. Wel kan de huid wat rood zijn. Dit trekt over het algemeen binnen een uur al weg. Na vier weken kunt u het eindresultaat beoordelen. Het effect blijft minimaal twee tot vijf jaar zichtbaar tot er een volgende touch-up nodig is.

Controle afspraken

Na uw behandeling plannen wij een controle afspraak voor u in, deze vindt plaats na 6 tot 8 weken. Hierbij wordt er gekeken naar het resultaat en waar nodig werken we uw tepel(hof) bij. Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze kliniek.

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice