Suggesties en geschillen

Als klant van DG-Clinic mag u erop rekenen dat wij ons in zullen zetten om u van goede zorg te voorzien en u tevreden te stellen met het resultaat van uw behandeling. Ondanks de kundigheid en inspanning van onze specialisten en medewerkers kan het soms voorkomen dat u niet tevreden bent.

U kunt er dan voor kiezen om een klacht in te dienen. Wij zullen ons in dat geval inzetten om uw ontevredenheid te verhelpen. Dit proberen wij door het toepassen van de WKKGZ.

WKKGZ

Wet kwaliteit, klachten en geschillen in de zorg.
Kortgezegd; een leidraad, opgezet door de overheid, die vertelt hoe omgegaan dient te worden met een klacht of geschil in de zorg.

  • Heeft u een klacht, dan bespreekt u dit in eerste instantie met de behandelaar eventueel met tussenkomst/ondersteuning van onze klachtencoördinator intern.

  • Stelt dit u niet tevreden dan kunt u uw klacht aanmelden bij de onafhankelijke klachtenfunctionaris extern. Zij zal hierin bemiddelen.

  • Mocht u na tussenkomst van de onafhankelijke klachtenfunctionaris geen genoegdoening geven dan mag u besluiten uw klacht in te dienen bij de geschillencommissie. Uw klacht wordt vanaf dat moment gekenmerkt als een geschil.

Wenst u een volledig overzicht in te zien van de regels waar o.a. wij aan moeten voldoen? De overheid heeft een brochure beschikbaar gesteld speciaal voor de cosmetische sector. Zie; rijksoverheid.nl. Documentnaam; ‘WKKGZ – regels voor aanbieders van cosmetische zorg’.

Dien uw klacht in middels ons klaagschrift.

Klachtenfunctionaris

Stelt het contact met onze klachtencoördinator u niet tevreden, dan kunt u ervoor kiezen om een gesprek aan te vragen met onze klachtenfunctionaris. Zij zal het verloop van de klachtenprocedure beoordelen en u en ons hierin adviseren. U kunt haar direct benaderen middels het contactformulier.

Geschillencommissie

Stelt ook de klachtenfunctionaris u niet tevreden, dan kunt u ervoor kiezen uw ontevredenheid aan te melden als een geschil. DG CLINIC is aangesloten bij geschillencommissie ‘DokH’ onder lidmaatschap nummer 50000012 met als contactpersoon mevrouw P. Nep.

Download hier onze algemene voorwaarden.

Download hier ons klachtenreglement.

Download hier het klachtenreglement van DokH’

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice