Striae behandeling

Er zijn verschillende oorzaken waardoor er striemen of scheuren in de huid ontstaan. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een zwangerschap of door snel aankomen / afvallen. De huid bevat elastische vezels die zorgen voor huidelasticiteit. Wanneer deze worden beschadigd, treden er huidstriemen op. Het onderhuidse bindweefsel wordt te snel opgerekt waardoor het scheurt. De striemen / striae zijn eerst paars of rood van kleur waarna ze een wittige kleur krijgen. Striae kan zorgen voor onzekerheid, maar gelukkig zijn er behandelingen die ervoor zorgen dat de striae zoveel mogelijk weggaat.

Door middel van Striort worden huidstriemen verminderd. Met deze methode kan striae behandeld worden tot 80% na de eerste sessie. Striort verhelpt scheurvervorming door verminderd collageen en beschadigd elastine te revitaliseren door een orthomoleculair systeem te gebruiken.

Wat kost een striae behandeling?

Straie behandelingPrijs v.a.
Sessie 1inclusief thuiszorgproducten t.w.v. €249€450,-
Sessie 2inclusief thuiszorgproducten t.w.v. €249€350,-
Sessie 3inclusief thuiszorgproducten t.w.v. €249€250,-

Het voortraject

Tijdens het consult bespreekt u met specialist Jacqueline Hoornweg (pigmentatie / huid specialist) waarom u de straie behandeling wilt laten uitvoeren. Zij vertelt u alle mogelijkheden en geeft alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Daarnaast wordt er altijd grondig gekeken of uw huid geschikt is voor een straie behandeling. Uiteraard kunt u al uw vragen stellen.

Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend. Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak voor te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

De behandeling

Voor de Striort behandeling wordt een apparaat met een vacuümbarometereigenschap gebruikt, genaamd Fibroderms. Dit apparaat is speciaal gemaakt om de bloedstroom te versnellen met speciale oplossingen.

De speciale oplossingen zorgen ervoor dat de bloedstroom wordt versneld in het gebied waar de huid is gebarsten. Na een kwartier wordt er met het apparaat heen en weer bewogen over de striae in de scheurrichting. Door het vacuümeffect ontstaat er gecontroleerde schade aan de striae. Gestimuleerd elastine en collageeneiwit en de gecontroleerde beschadiging van de behandeling initieert het crack-genezingsproces. Deze behandeling duurt in totaal een uur.

De behandelde huid zal na de behandeling rood zijn en genezen na 2 á 3 dagen. De Striort behandeling is veilig en schadevrij. Na de behandeling krijgt u thuisproducten mee die een kruidengehalte bevatten.

Door middel van deze behandeling wordt het gebroken collageenweefsel weer geactiveerd en versterkt. De huid zal hierdoor verstevigd worden.

Deze behandeling is niet mogelijk als u zwanger bent, als u borstvoeding geeft of als u een behandeling ondergaat met Roaccutane of soortgelijke medicatie.

Thuiszorgproducten

  • ORTO-C 50ml

  • ORTOPANTOL 50ml

  • CENZI WHITE 50ml

  • BLACKPOINT SOAPBAR 80g

Nazorg​​

De eerste week na de behandeling zal de behandelde zone er rood uitzien, dit is normaal. 80% van het resultaat wordt bereikt door het gebruik van de thuiszorgproducten die u meekrijgt na de behandeling. Er kan géén optimaal resultaat bereikt worden zonder gebruik van deze producten. U mag na de behandeling 2 weken niet in de sauna en ook niet zwemmen. Daarnaast is het belangrijk om elke dag 1,5 liter tot 2 liter water te drinken.

Controle afspraken

Na uw behandeling plannen wij een controle afspraak voor u in, deze vindt plaats na 4 – 6 weken. Hierbij wordt er gekeken naar het resultaat. Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze kliniek.

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice