VROUWENDAG | Iedere woensdag van 10:00 tot 20:00 uur | drs. Joke Haartsen

Drs. Joke Haartsen is een geweldige cosmetisch gynaecoloog met ruim twintig jaar ervaring. Ze blijft zichzelf onderscheiden door meerdere workshops en opleidingen te volgen in het binnen- en buitenland. Als enige in Europa heeft ze alle speciale certificaten en onderscheidingen behaald in de cosmetische gynaecologie industrie. In de cosmetische gynaecologie heeft zij zich specifiek toegelegd op labiumcorrectiesperineoplastiek met operatieve vaginavernauwing en vaginale laserbehandelingen.

U kunt bij drs. Joke Haartsen terecht voor de volgende behandelingen:

FemiLift behandelingen

De FemiLift is een hypermoderne CO2 laser welke uitermate geschikt is voor de behandeling van allerlei vaginale klachten. Drs. Joke Haartsen heeft persoonlijk voor deze laser gekozen omdat uit literatuurstudies gebleken is dat deze laser als beste naar voren komt. Deze ingreep is snel, pijnloos, volledig veilig en biedt een zeer effectief resultaat. De ingreep verloopt snel en dankzij een lokale verdoving kan de ingreep vrijwel pijnloos worden uitgevoerd. Dit betekent dat u dus niet onder een volledige narcose hoeft. De behandeling heeft ook geen hersteltijd en is bijzonder effectief. Al na de eerste behandeling merkt u gelijk verschil. U profiteert direct van de voordelen na de behandeling.

Vaginale elasticiteit
Naarmate een vrouw ouder wordt en voornamelijk na de geboorte van een kind, kan uw vaginaal weefsel uit gaan rekken. Dit voelt aan alsof het spierweefsel niet meer helemaal strak is en hierdoor het vaginale gebied minder gevoel heeft. Dit kan voor u betekenen dat het hebben van geslachtsgemeenschap minder prettig aanvoelt. De FemiLift versterkt en herbouwt het collageen in uw vaginawand en verbetert ook de gevoeligheid van de vaginale receptoren. Ook zorgt de behandeling ervoor dat uw vagina weefsel zich samen gaat trekken. Hierdoor wordt de vagina strakker en kunt u weer meer genieten tijdens de seks.

Stressincontinentie
Stressincontinentie is de één van de meest voorkomende vormen van ongewenst urineverlies. Het kan voorkomen dat er urineverlies optreedt tijdens het lachen, hoesten en niezen, maar ook tijdens het uitoefenen van een sport. Dit komt omdat de druk op de blaas wordt verhoogd. Stressincontinentie is niet leeftijdsgebonden en komt dus ook voor bij jonge vrouwen, vooral jonge moeders. Er zijn diverse behandelingen mogelijk om dit te verhelpen. De keuze voor een bepaalde behandeling is afhankelijk van uw klachten of uw voorkeur. Dit kan zijn bekkenfysiotherapie om uw spieren te versterken of het ondergaan van een operatie of vaginale laserbehandeling (FemiLift). Bij stressincontinentie met milde tot matige klachten wordt er vaak overgegaan tot de FemiLift om de vaginawand weer te verstevigen. Als er sprake is van stressincontinentie bij zeer lichte inspanning wordt een operatieve ingreep vaak aangeraden.
Na de menopauze
Na de overgang krijgt 40% van de vrouwen klachten van vaginale atrofie. Het komt veel vaker voor dan de meeste vrouwen denken! Door hormoonveranderingen in de overgang treden er veranderingen op in de slijmvliezen en het bindweefsel rondom de vagina. De huid van de vagina wordt daardoor dunner, droger en gevoeliger. Ook kan het zijn dat de elasticiteit en stevigheid van de vagina op een gegeven moment afneemt, de vagina gevoeliger wordt voor vaginale infecties, of dat de vagina minder makkelijk vochtig wordt bij de geslachtsgemeenschap. Ook komt het geregeld voor dat in de loop van de jaren de vagina en de ingang van de vagina nauwer wordt. Deze veranderingen kunnen leiden tot ongemak, bloedverlies en pijn bij het vrijen. Drs. Joke Haartsen kan u hierbij helpen.

Schaamlipreductie
Bij een schaamlipreductie, ook wel schaamlipverkleining of labiacorrectie genoemd, wordt er een betere verhouding aangebracht tussen de binnenste en buitenste schaamlippen. Bij sommige vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groot, waardoor ze langer zijn dan de buitenste schaamlippen. Een binnenste schaamlipreductie is de meest voorkomende ingreep. Wanneer de schaamlippen ver uitsteken kan dit klachten geven of ongemak veroorzaken bij dagelijkse zaken, zoals het dragen van strakke kleding, fietsen of seksuele activiteiten. Schaamlipreducties worden dan ook verricht om esthetische of praktische redenen.Clitoriskapreductie
De huid boven de clitoris is bedoeld om de clitoris af te dekken en te beschermen. Deze huid wordt de clitoriskap, ook wel clitoriscapuchon, genoemd. Sommige vrouwen hebben hier overtollige huid, waardoor de clitoris ver uitsteekt. Hierdoor kunt u klachten ervaren, dit soms al bij de dagelijkse activiteiten. Met een clitoriskapreductie wordt de overtollige huid in verhouding gebracht met de schaamlippen en/of het lichaam. Dit is een relatief kleine ingreep. Het gevoel in de clitoris zal hierbij niet afnemen.Littekencorrectie
Bij een bevalling kan het voorkomen dat uw vagina ingescheurd of ingeknipt is. In principe wordt dit direct hersteld, maar er zijn situaties waar het litteken niet helemaal naar wens geneest. Ook kan er schade opgetreden zijn aan de schaamlippen, waar u klachten van kan ondervinden. Dit kunnen wij herstellen tijdens een littekencorrectie. De ingreep mag enkel uitgevoerd worden bij vrouwen vanaf 18 jaar oud – dit is volgens de richtlijn van de branchevereniging. Bij de ingreep maken we het litteken “mooier” en minder opvallend, geheel verwijderen kan niet. Wij kunnen een litteken pas corrigeren wanneer het geheel is hersteld van de bevalling. Dat betekent dat de bevalling minimaal 6 maanden geleden moet zijn en dat u geen borstvoeding meer geeft.

Drs. Joke Haartsen is iedere woensdag in Barendrecht aanwezig van 10:00 tot 20:00 uur.

Mocht u geïnteresseerd zijn kunt u een afspraak maken.