Scalp pigmentatie

De haarlijn is een bepalend aspect in het aangezicht. Echter heeft bijna de helft van de Nederlandse bevolking last van dunner wordend haar of zelfs haar wat volledig uitvalt/kaalheid. Hierdoor verdwijnt de natuurlijke haarlijn en/of er ontstaan kale plekken op de hoofdhuid. Dit kunnen we camoufleren door middel van een Scalppigmentatie behandeling, ook wel Micro Haar Pigmentatie (MHP) genoemd.

De resultaten van van een Scalppigmentatie behandeling zijn uiteenlopend. Denk hierbij aan een ‘geschoren look’, littekens die minder zichtbaar zijn na de behandeling of bijvoorbeeld dunner haar wat optisch weer een stuk voller lijkt.

Wat kost een permanente make-up behandeling?

Permanente make-upPrijs v.a.
Wenkbrauwen€395,-
Lippigmentatie€450,-
Lippigmentatie binnen 12 maanden bijwerken€195,-
Ogen€195,-
Scalp pigmentatie €195,-
Tepel(hof)reconstructie €595,-

Het voortraject

Tijdens een consult bespreekt u met specialist Jacqueline Hoornweg (huidadviseur, visagist en adviseur voor cosmetische tatoeages) waarom u de Scalppigmentatie behandeling wilt laten uitvoeren. Zij vertelt u over alle mogelijkheden, de mogelijke vormen en kleuren, alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Daarnaast wordt er altijd grondig gekeken of uw huid geschikt is voor permanente make-up, omdat het een enkele keer kan voorkomen dat een huid niet geschikt is. Uiteraard kunt al uw vragen stellen.

Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend. Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

De behandeling

Een Scalppigmentatie behandeling is in principe niet pijnlijk. Wenst u toch gebruik te maken van een verdovende crème, dan dient u deze vooraf zelf aan te vragen bij uw huisarts. Bij de Scalppigmentatie techniek wordt met een klein apparaat pigment ingebracht in de hoofdhuid. Deze applicatie methode is speciaal ontwikkeld voor het rechtstreeks aanbrengen op de hoofdhuid. Tijdens deze behandeling worden er kleine stipjes getatoeëerd die de illusie van echt haar wekken.

Voorafgaand aan het aanbrengen van de inkt tekenen en testen we de make-up op uw huid. Deze uitgebreide voorbereidingen zijn belangrijk voor het beste resultaat.

De behandeling (inclusief voorbereidingen) duurt ongeveer 3 uur

Nazorg

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten. Als het goed is ervaart u geen pijn. Wel kan de hoofdhuid wat rood zijn. Dit trekt over het algemeen binnen een uur al weg. Enige overgevoeligheid van de huid of zwelling kan nog tot enkele uren na de behandeling aanhouden.

Het resultaat is vrijwel direct zichtbaar. Voor optimaal resultaat zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig. De ideale tijd tussen de behandelingen is 4 tot 6 weken. Hierna blijft het effect minimaal drie tot vier jaar zichtbaar tot er een volgende touch-up nodig is.

Controle afspraken

Na uw behandeling plannen wij een controle afspraak voor u in, deze vindt plaats na 6 tot 8 weken. Hierbij wordt er gekeken naar het resultaat en waar nodig werken we uw hoofdhuid bij. Heeft u in de tussentijd vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze kliniek.

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice