Beste klanten, dit is een Q&A met Joke Haartsen. Heeft u reeds een cosmetische gynaecologie behandeling ondergaan? Er zijn vaak vragen die patiënten hebben na een cosmetische gynaecologie behandeling.

Heeft u last van bloedverlies?

De eerste 2 weken is het heel normaal dat iemand bloed verliest. Zelfs als het bloeden eerst gestopt is en later toch weer gaat vloeien.

Hoeveel bloedverlies heeft u?

Als u ruim meer bloed verliest dan bij de menstruatie, bel de praktijk. Wij zullen dan vragen hoe vaak u het maandverband verwisseld. Bij twijfel vragen wij om een foto van het verband en van de wond wond. De assistente van Joke Haartsen zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Hoelang verliest u al bloed en heeft u er iets aan gedaan om het bloeden te verminderen?

Het belangrijkste na een cosmetische gynaecologie behandeling is het zitten op een opgerolde handdoek, en het koelen van de wond.

Als u een koelelement heeft, doet u er goed aan om hierop gaan zitten. Als na 15 minuten het bloedverlies niet minder wordt, is het belangrijk dat u direct contact opneemt met de assistente.

Is er sprake van pijn na uw cosmetische gynaecologie behandeling?

De eerste 3 tot 5 dagen moet u zo veel en zo lang mogelijk op de opgerolde handdoek zitten. Het beste is om elk uur te koelen. U doet dit door een zakje bevroren doperwten op de wond te leggen en deze 10 minuten laten werken.

Indien u nog niet op de handdoek heeft gezeten na de operatie, is het zeer pijnlijk om deze stap alsnog op te pakken. Ter vervanging kunt u gaan liggen met een kussen onder de billen, koelen met het zakje doperwten en daarnaast druk uitoefenen met een opgerolde handdoek.

U mag direct na de operatie paracetamol slikken. Vanaf de dag na de cosmetische gynaecologie behandeling, mag u vier keer per dag ibuprofen 400mg slikken.

Maakt u zich zorgen om de wond?

De eerste 14 dagen ziet het er heftig uit. Na de veertien dagen zal het steeds beter gaan.

Waarschijnlijk ziet u gaatjes in het litteken, wij kunnen u verzekeren dat dit normaal is. Na de cosmetische gynaecologie behandeling wordt het behandelde gebied gehecht door middel van onderhuidse hechtingen. De gaatjes die u ziet worden veroorzaakt door de knoopjes van de hechtingen en deze zullen genezen indien de knoopjes worden verwijderd.

Indien de wond daadwerkelijk open is, kan hier in principe de eerste weken niets aan gedaan worden. Dit heeft te maken met de zwelling.

Heeft u last van zwelling na de cosmetische gynaecologie behandeling?

De eerste 3 tot 5 dagen moet u zo veel en zo lang mogelijk op de opgerolde handdoek zitten. Het beste is om elk uur te koelen. U doet dit door een zakje bevroren doperwten op de wond te leggen en deze 10 minuten laten werken.

Indien u nog niet op de handdoek heeft gezeten na de operatie, is het zeer pijnlijk om deze stap alsnog op te pakken. Ter vervanging kunt u gaan liggen met een kussen onder de billen, koelen met het zakje doperwten en daarnaast druk uitoefenen met een opgerolde handdoek.

“Ik ben ongesteld, kan ik op consult komen? En kan ik ook geopereerd worden?”

Geen enkel probleem! Dit is geen reden dat u niet langs kan komen.

“Ik heb zojuist de cosmetische gynaecologie behandeling ondergaan en nu heb ik last van jeuk”

Door de hechtdraden kan er jeuk optreden, dit is een reactie van het lichaam op de draadjes.

Het is ook mogelijk dat u een schimmeltje heeft na de operatie. Hiervoor kan u 5 minuten per dag in een badje met Badedas gaan zitten. De jeuk zal dan binnen een paar dagen ophouden. Daarnaast kan er ook aan de huisarts een recept gevraagd worden voor een schimmelinfectie, deze mag niet vaginaal ingebracht worden en moet dus in de vorm van een pil zijn.

“Ik heb zojuist de cosmetische gynaecologie behandeling ondergaan en nu hangen er draadjes los, kan dit kwaad?”

De wond wordt altijd in meerdere lagen gehecht, het kan dus voorkomen dat er een draadje loshangt.

“Ik heb een spiraal, kan ik de cosmetische gynaecologie behandeling ondergaan?”

Een spiraal heeft geen invloed op de behandelingen, zowel op de schaamlipcorrectie, clitoriskapcorrectie, maar ook niet op de Femilift. Uw cosmetisch gynaecologe komt niet in de buurt van uw spiraal, daarom is het volkomen veilig om geopereerd te worden.

“Ik ben zwanger, kan ik de cosmetische gynaecologie behandeling ondergaan?”

Het is niet mogelijk om geholpen te worden tijdens uw zwangerschap. Dit geldt voor alle operaties, maar ook voor de laserbehandelingen.

“Ik wil een vaginavernauwing, hoe lang na de bevalling zou dit mogelijk zijn?”

Indien u geen borstvoeding geeft, kunt u deze cosmetische gynaecologie behandeling 3 maanden na de zwangerschap ondergaan. Geeft u wel borstvoeding? Dan moet u 3 maanden wachten tot u deze cosmetische gynaecologie behandeling kan ondergaan.

Heeft u naast de veelgestelde vragen toch nog meer onzekerheden? Wij staan altijd klaar om u te helpen. Twijfelt u over de wond of het litteken? Bel dan direct naar de praktijk op nummer +31 180 439 001. Ook kunt u via de andere manieren contact opnemen met de praktijk klikt u dan hier. Wij hopen u snel te mogen behandelen in onze praktijk.