Opvullen buitenste schaamlippen

Naarmate het lichaam ouder wordt, verliest de huid zijn volume en verslapt, een andere oorzaak van een verslapte huid is extreem gewichtsverlies. Ook in de schaamstreek kan dit grote gevolgen hebben, namelijk wanneer de buitenste schaamlippen verslappen en volume verliezen. Een gevolg hiervan kan dat de vagina niet meer kan sluiten, wat vervelende klachten geeft.

De oplossing hiervoor is het opvullen van de buitenste schaamlippen door middel van de Rebirth techniek. Dit is een filler en dus geen chirurgische ingreep.

Een filler is een heldere gel op basis van hyaluronzuur. Beide bestanddelen zijn lichaamseigen stoffen waardoor het lichaam dit goed opneemt. Door het inbrengen van bepaalde hoeveelheden fillers gebieden in het lichaam opgevuld worden. Hierdoor krijgen deze gebieden extra stevigheid en volume.

Voor een blijvend resultaat is het belangrijk de behandeling regelmatig te herhalen. De fillers zijn uiterst veilig omdat het volledig afbreekbaar is door het eigen lichaam.

Wat kost het opvullen van de buitenste schaamlippen

Cosmetische Gynaecologie Prijs v.a.
Opvullen van de buitenste schaamlippen (Rebirth)€1.245,-

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met onze van onze specialisten wat uw klachten zijn en waarom u het opvullen van de schaamlippen wilt laten uitvoeren. De arts vertelt u over alle mogelijkheden, geeft u alle benodigde informatie over de behandeling en laat u zien wat het maximaal haalbare resultaat is. Uiteraard kunt al uw vragen stellen. Dit consult is altijd kosteloos en vrijblijvend.

Aansluitend op het consult kunt u ervoor kiezen om de behandeling direct te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om hier een aparte behandelafspraak te maken. Wel vragen wij u dit van te voren door te geven bij het maken van de afspraak.

De behandeling

Zoals aangegeven is een filler een dunne heldere gel op basis van hyaluronzuur. Dit is een lichaamseigen stof die biologisch afbreekbaar zijn. Hyaluronzuur zorgt voor meer stevigheid en elasticiteit van de huid. Bij het opvullen van de schaamlippen maken we gebruik van de Rebirth methode.

Een Rebirth behandeling is in principe niet pijnlijk. Er wordt gebruik gemaakt van hele fijne injectienaalden, waardoor dit tijdens de behandeling enkel voelt als een speldenprikje. Voordat we de injecties aanbrengen zorgen we dat we de huid koelen. Dit om eventuele zwellingen en blauwe plekken zoveel mogelijk te minimaliseren.

DC Clinic maakt enkel gebruik van tijdelijke fillers. Het effect van van een filler behandeling is enkele maanden tot jaren zichtbaar. Voor deze ingreep werken wij met het merk Rebirth.

Per behandeling krijgt u een aantal injecties ingespoten in het desbetreffende gebied. Wij werken veelal met fillers die, wanneer ze geïnjecteerd worden, direct licht verdovend werken. Hierdoor is het injecteren minder gevoelig. Bij de middelen die deze verdovende functie niet hebben, is het In overleg met de cosmetisch arts is het ook mogelijk om met een verdovende crème te werken of het gebied plaatselijk te verdoven.

Afhankelijk van uw situatie wordt de dosering vastgesteld door de arts. Echter is over het algemeen een zeer lage dosering al voldoende. Afhankelijk van het resultaat is het mogelijk om bij een vervolgbehandeling de dosering aan te passen. Hierbij wordt altijd gekeken naar de balans tussen het optimale effect van het product en het minimaliseren van bijwerkingen. Wanneer de injecties zijn toegediend, wordt het gebied direct weer gekoeld.

De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Nazorg

Na de behandeling kunt u vrijwel direct de praktijk verlaten. Het duurt een paar dagen voordat u de eerste effecten zult zien en na twee weken is het resultaat optimaal. De filler is tussen de 6 en 24 maanden zichtbaar. Daarna is het voor blijvend resultaat belangrijk om de behandeling te herhalen. Hoe vaker een behandeling wordt toepgepast, hoe langer de resultaten zichtbaar blijven.

De eerste twee uur na de behandeling is het mogelijk dat dat huid wat rood en gezwollen is en dat er blauwe plekjes ontstaan. Dit is een veelvoorkomende bijwerking en trekt vanzelf weg.

Na de behandeling is het belangrijk om het behandelde gebied direct goed te bewegen. Let wel op dat u tot 48 uur na de injecties niet wrijft of masseert in de behandelde zone, tenzij de arts dit specifiek aangeeft. Tot vier uur na de behandeling willen we u adviseren niet te gaan liggen om verspreiding van de gel te voorkomen en om de werking op de gewenste plek zo optimaal mogelijk te laten zijn.

Tot slot mag u tot 24 uur na de behandeling niet sporten en tot twee weken het behandelde gebied niet blootstellen aan de sauna of zonnebank.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Controle afspraken

In principe is er na een filler behandeling geen controle afspraak nodig. Echter, wanneer u na twee weken niet tevreden bent over het resultaat is het altijd mogelijk om toch langs te komen bij een van onze cosmetische artsen. Dit is mogelijk tussen de 2e en 4e week na uw behandeling.

Before + After

Opvullen buitenste schaamlippen

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice