Ooglidcorrectie2021-03-09T13:45:14+00:00

Ooglidcorrectie

Bij het verouderen van het gezicht, komt het regelmatig voor dat ook het ooglid gaat verslappen. Ook kan dit ontstaan door erfelijke aanleg of leefstijl. Hierdoor ziet het gelaat er snel oud en vermoeid uit. U krijgt hangende oogleden of extreme wallen onder uw ogen en moet continu antwoord geven op de vraag of u moe bent, terwijl u dit niet bent. Behalve het uiterlijk vertoon kan het ook vervelende klachten opleveren, zoals een beperking in uw zicht of hoofdpijn. Met een boven- en/of onderooglidcorrectie krijgt u weer een open blik en een jongere uitstraling.Bij een ooglidcorrectie wordt de overtollige huid en eventueel een teveel aan vet- en spierweefsel rondom het oog weggenomen. Dit doen we door kleine incisies te maken in de natuurlijke huidplooien.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Ooglidcorrectie€750,-
Onderooglidcorrectie€1.950,-

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Hij gaat tevens beoordelen of de ingreep mogelijk is in uw situatie. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

De ooglidcorrectie wordt in principe uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Echter wanneer de ingreep gecombineerd wordt met andere ingrepen (waaronder de onderooglidcorrectie) of op specifiek verzoek van de patiënt, wordt de behandeling onder algehele narcose uitgevoerd. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. De plastisch chirurg tekent met een steriele stift de huid af ter voorbereiding van de ingreep.

Bij een bovenooglidcorrectie wordt er een klein strookje huid weggesneden van het ooglid. De incisie wordt gemaakt in de natuurlijke huidplooi van het oog, waardoor dit naderhand amper zichtbaar is. Op het moment dat de oogleden extreem hangend zijn wordt er soms ook een beetje vet- en/of spierweefsel weggenomen. Tot slot worden de bloedvaatjes dichtgebrand en de snede gehecht met fijne hechtingen.

Soms komt het voor dat het ooglid zelfs over de pupil heen gaat hangen, dit wordt ook wel slaapkamerogen genoemd. Met een extra handeling kan dit ook direct verholpen worden. Hierbij wordt het zogenoemde hefspiertje iets strakker gemaakt. Dit gebeurd via dezelfde snede als voor de bovenooglidcorrectie wordt gebruikt.

Bij een onderooglidcorrectie kan de plastisch chirurg op twee manieren te werk gaan. Wanneer er een overschot is aan vet, wordt deze via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid weggehaald. Voordeel hiervan is dat er geen zichtbare littekens zijn na de ingreep. Wanneer er ook een teveel aan huid is, wordt er een sneetje gemaakt net onder de wimperrand. Tot slot worden de bloedvaatjes dichtgebrand en de snede gehecht met fijne hechtingen.

Wanneer u een boven- en onderooglidcorrectie combineert, start de arts met de bovenkant.

De behandeling duurt gemiddeld tussen de 30 en 90 minuten

Nazorg

Na een boven- of onderooglidcorrectie mag u vrij snel na de ingreep naar huis. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

De verdoving werkt nog tot enige tijd na de ingreep. Daarna kan de wond wat branderig aanvoelen, over het algemeen hebben patiënten geen pijnklachten. Ook zijn de ogen wat gezwollen, de eerste drie dagen kan dit zelfs nog een beetje toenemen. Belangrijk is daarom om direct na de ingreep de ogen goed te koelen en dit daarna ook te blijven doen. Hiervoor zijn speciale koelbrillen beschikbaar. De koelbrillen kunt u ook dragen om de ogen te laten ontspannen.

Een aantal weken lang kunt u nog last hebben van geïrriteerde ogen. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. Nadat u zowel een boven- als onderooglidcorrectie heeft gehad kan het zelfs zijn dat u wat last krijgt van wazig zicht. Dit zal in de loop van de weken vanzelf wegtrekken.

De eerste twee weken mag er geen dag- of nachtcrème en make-up op de ogen gesmeerd worden. U mag 6 weken niet met uw ogen in de zon- of onder de zonnebank.

De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd. Houdt er rekening mee dat het een aantal maanden duurt voordat u het eindresultaat kunt beoordelen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Uiteraard kunt u klachten altijd bespreken tijdens uw nacontrole(s). Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen, tijdens de controle worden de hechtingen verwijdert. Ook komt u op controle na 14 dagen. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.