Neuscorrectie2021-02-16T16:44:48+00:00

Neuscorrectie

Uw neus is een van de eerste dingen die opvalt in een gezicht. De grootte en vorm van de neus zijn dan ook een groot onderdeel van hoe iemand eruit ziet. Wanneer een neus uit verhouding is met de rest van het gezicht, kan iemand hier behoorlijk last van hebben, met name in hun zelfvertrouwen. Een neuscorrectie kan hier een oplossing voor bieden. Daarnaast kan scheefstand van het neustussenschot ook beperkingen veroorzaken in de ademhaling. Ook in dit geval kan correctie van het tussenschot de oplossing bieden.

Bij een neuscorrectie, ook wel rinoplastiek genoemd, wordt de neus meer in balans gebracht met de overige aspecten van het gezicht. Dit kan door een kleine ingreep zoals de neustip of neusvleugels versmallen. Echter kan het ook gaan om grote operaties zoals het corrigeren van de neusbrug of de gehele neus. Ook is het mogelijk om de hoek tussen de neuspunt en de bovenlip aan te passen. Al uw wensen kunt u bespreken met onze plastisch chirurg.

Wat kost een neuscorrectie

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Neuscorrectie tot 30 jaarExclusief volledige narcose of sedatie.**€3.500,- **
Neuscorrectie van 30 t/m 40 jaarExclusief volledige narcose of sedatie.**€4.000,- **
Neuscorrectie vanaf 40 jaarExclusief volledige narcose of sedatie.**€4.500,- **
Neuscorrectie revisie€5.500,-
NeustipcorrectieExclusief volledige narcose of sedatie.**€1.500,-
Dr. Luc Bosmans - Neuscorrectie1 uur€3.500
Dr. Luc Bosmans - Neuscorrectie2 uur€4.500

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de neuscorrectie wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Om u een goed beeld te geven van de ingreep, wordt er na het eerste consult een simulatie gemaakt. Dit doen we door het maken van foto’s van de voorzijde en de zijkanten van het gelaat. Met een speciaal simulatieprogramma wordt er vervolgens een model gemaakt van uw hoofd. Hiermee kan de chirurg u een reëel beeld geven van het uiteindelijke resultaat en zijn de details van de ingreep beter uit te leggen.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Hij onderzoekt uw neus, hij kijkt hierbij naar de stand van de neus, het neustussenschot, de dikte van uw huid, enzovoort. Aan de hand daarvan kijkt hij samen met u welke specifieke neus-ingreep er nodig is om uw (uiterlijke) wensen te realiseren. Hij beoordeelt tevens of de ingreep überhaupt mogelijk is in uw situatie. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

De neuscorrectie wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de arts een laatste keer alle stappen met u.

Neustipcorrectie

Bij een neustipcorrectie wordt er een incisie gemaakt aan de binnenzijde van de neus. Via deze snede zet hij uw neuspunt in de gewenste vorm. Wanneer de juiste positie bepaalt is, wordt de neuspunt gefixeerd en vastgehecht van binnenuit, uiteraard met oplosbare hechtingen. Aan de buitenkant van de neus worden steunende pleisters geplaatst. Deze blijven zitten tot de eerste controle.

Totale neuscorrectie

Bij een totale neuscorrectie zijn er twee behandelingen mogelijk; de open of gesloten techniek. Bij een open neuscorrectie worden er incisies gemaakt in de neus en in de huid tussen de neusgaten. Daarentegen worden er bij de gesloten techniek enkel incisies gemaakt aan de binnenzijde van de neus gemaakt, in het neusslijmvlies.

Vervolgens wordt het benige en kraakbenige neusskelet uiteengelegd. Afhankelijk van het operatieplan bewerkt de plastisch chirurg het neusskelet. Hierdoor komt de neus weer in balans met de rest van het gezicht. Tot slot wordt de huid weer over de neus gelegd en worden de incisies gehecht.

Na de ingreep krijgt u een neusspalkje om de neus heen die helpt om de neus in de juiste, nieuwe, positie te houden.

De behandeling duurt gemiddeld tussen de 90 en 180 minuten.

Nazorg

Na de neuscorrectie houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

De verdoving werkt nog tot enige tijd na de ingreep. Bij een neuspuntcorrectie zult u minder pijnklachten ervaren dan bij een totale neuscorrectie.

Wel zult u bij beide ingrepen de eerste dagen last hebben van wat zwellingen en kan het behandelde gebied er wat blauw uitzien, dit kan de eerste drie dagen wat verergeren, waarna de klachten vanzelf afnemen. De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd.

Tot een aantal dagen na de ingreep kan het zijn dat u een verminderd reukvermogen heeft, dit komt na enkele dagen weer terug. Dit komt mede doordat uw neus eerste week wat verstopt zitten, alsof u verkouden bent.

U mag direct na de ingreep gewoon douchen, mits uw neus volledig droog blijft. Pas wanneer de pleisters, tampons en/of spalkje bij de controle verwijderd zijn, mag ook uw neus weer onder het water.

We raden u aan om ‘s nachts op uw rug te gaan liggen met uw hoofd iets verhoogd. Zo ontstaat er geen druk op het gezicht. Tijdens uw eerste controle, de eerste dag na de ingreep, krijgt u specifieke instructies van uw arts over de verzorging van de wondjes.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Uiteraard kunt u klachten altijd bespreken tijdens uw nacontrole(s). Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag na de ingreep komt u direct langs voor een eerste controle. Hier wordt het verband verwijderd en en krijgt u specifieke uitleg over de wondverzorging. De volgende controles zijn na 7 dagen, 6 weken, 3 maanden en 6 maanden. Na 12 maanden komt u op eindcontrole. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.