Kinvergroting2021-02-16T16:34:38+00:00

Kinvergroting

De kin is een belangrijk onderdeel van het gezicht. Het bepaalt de contour van uw gezicht. Wanneer u een kin heeft die uit verhouding is met de rest van het gezicht, kan dit als storend worden ervaren. Denk hierbij aan een terugwijkende kin of een extreem kleine kin. Een kinvergroting kan dan de oplossing bieden.

Bij een kinvergroting wordt er, via een kleine incisie, een implantaat ingebracht in de kin. Het beste resultaat van een kinvergroting wordt behaald bij een relatief korte kin of wanneer uw kin vrijwel direct overgaat in uw hals. U bepaalt samen de beste grootte van het implantaat voor uw gezicht.

De plastisch chirurg bekijkt tijdens het voortraject of een kinvergroting de beste oplossing is voor uw wenselijke uiterlijk. In sommige gevallen is een liposuctie of neuscorrectie een betere oplossing.

WAT KOST EEN KINVERGROTING

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
KinvergrotingPrijsopgave na advies op gratis consult

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de kinvergroting wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, het maximaal haalbare eindresultaat en het verdere hersteltraject van uw ingreep.

Om u een goed beeld te geven van de ingreep, wordt er na het eerste consult een simulatie gemaakt. Dit doen we door het maken van foto’s van de voorzijde en de zijkanten van het gelaat. Met een speciaal simulatieprogramma wordt er vervolgens een model gemaakt van uw hoofd. Hiermee kan de chirurg u een reëel beeld geven van het uiteindelijke resultaat en zijn de details van de ingreep beter uit te leggen.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Hij gaat tevens beoordelen of de ingreep mogelijk is in uw situatie. Tot slot bekijkt u samen met de arts de vorm en grootte van de verschillende implantaten en maakt hierin samen een keuze. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

De kinvergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. De plastisch chirurg tekent met een steriele stift de huid af van het te behandelen gebied.

Wanneer de ingreep van start gaat, worden er een kleine incisie gemaakt, deze bevindt zich onder de kin, precies in het schaduw gedeelte zodat deze onopvallend is. Via deze snede wordt de implantaat ingebracht. Wanneer het implantaat op de goede positie zit, wordt de kin gehecht met fijne oplosbare hechtingen. Tot slot wordt de kin bedekt met pleisters.

Een andere mogelijkheid is dat het implantaat via de mond wordt ingebracht. Hierdoor zijn er geen zichtbare littekens. Bij deze methode wordt er een incisie gemaakt ter hoogte van de kaak, tussen de ondertanden en uw onderlip. Vervolgens wordt via de binnenkant van de mond het implantaat ingebracht. De kans op een infectie is bij deze methode echter iets groter.

De behandeling duurt gemiddeld 120 minuten.

Nazorg

Na de kinvergroting houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

De verdoving werkt nog tot enige tijd na de ingreep. Omdat er enkel kleine incisies gemaakt zijn, gaat het herstel spoedig. Wel zult u in de eerste dagen last hebben van wat zwellingen en kan het behandelde gebied er wat blauw uitzien, dit kan de eerste drie dagen wat verergeren, waarna de klachten vanzelf afnemen. Wij adviseren u in ieder geval om de eerste twee dagen na de ingreep het behandelde gebied regelmatig te blijven koelen.

Tijdens uw eerste controle, de eerste dag na de ingreep, krijgt u specifieke instructies van uw arts over de verzorging van de wondjes.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag na de ingreep komt u direct langs voor een eerste controle. Hier wordt het verband verwijderd en en krijgt u specifieke uitleg over de wondverzorging. De volgende controles zijn na 7 dagen, 6 weken, 3 maanden en 6 maanden. Na 12 maanden komt u op eindcontrole. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.