Jukbeencorrectie2021-02-16T16:31:47+00:00

Jukbeencorrectie

Vrouwen hebben vaak iets prominentere jukbeenderen dan mannen. Hoge jukbeenderen wordt vaak gezien als een schoonheid in het vrouwelijk gezicht. Een jukbeen kan op drie manieren gecorrigeerd worden, namelijk door het opvullen met fillers, door middel van liposuctie of met het gebruik van implantaten. Tijdens het voortraject worden al deze opties uitgebreid met u doorgenomen.

Een jukbeencorrectie wordt meestal uitgevoerd in combinatie met een andere gezichtsbehandeling. Dit omdat enkel het accentueren van de jukbeenderen maar een subtiele verandering toont in het gezicht.

Wat kost een jukbeencorrectie?

OvergewichtPrijs v.a.
Jukbeencorrectie€5.850,-

Het voortraject


Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de jukbeencorrectie wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Om u een goed beeld te geven van de ingreep, wordt er na het eerste consult een simulatie gemaakt. Dit doen we door het maken van foto’s van de voorzijde en de zijkanten van het gelaat. Met een speciaal simulatieprogramma wordt er vervolgens een model gemaakt van uw hoofd. Hiermee kan de chirurg u een reëel beeld geven van het uiteindelijke resultaat en zijn de details van de ingreep beter uit te leggen. Deze simulatie kost eenmalig €150,-, wanneer de behandeling doorgang vindt, wordt dit bedrag in mindering gebracht op uw eindfactuur.

Aansluitend op de simulatie wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met dr. W. Verhaege, een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Hij legt de drie mogelijkheden uitgebreid aan u uit.

 • Opvullen met fillers – Met het opvullen van het jukbeen door fillers worden de contouren sterker en lijkt de kaaklijn optisch smaller. Het is belangrijk dat het karakter van uw gezicht niet verandert. Afhankelijk van uw huidtype en wensen, kiezen we voor Belotero of Radiesse.

 • Opvullen met liposuctie – Door middel van liposuctie neemt de chirurg vet af van uw buik, dijen of heupen. Vervolgens wordt het vet verzameld en met een dunne naald in uw jukbeenderen geïnjecteerd.

 • Gebruik van implantaten – Deze ingreep gebeurt via een intra-orale toegang. Via de binnenkant van het gezicht (meestal via de mondholte) worden de implantaten door de chirurg aangebracht.

Met al deze informatie maakt u uiteindelijk een keuze. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen. Het tweede consult vindt plaats in België. Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

De jukbeencorrectie wordt onder plaatselijke verdoving of algehele narcose uitgevoerd, dit is afhankelijk van de behandelkeuze. Voor de operatie van start gaat bespreekt de plastisch chirurg nogmaals de behandelprocedure met u. De plastisch chirurg tekent wanneer nodig met een steriele stift de huid af waar de ingreep gaat plaatsvinden.

 1. Opvullen met fillers – Bij de behandeling met fillers wordt u plaatselijk verdoofd waarna de plastisch chirurg middels kleine spuitjes de fillers inbrengt. Hierbij wordt altijd gekeken naar het karakter van uw gezicht.
 2. Opvullen met liposuctie – Vooraf is bepaald of er vet van de buik, dijen of heupen wordt afgenomen. Dit gebeurd middels kleine incisies een kleine naald ingebracht met een vloeistof die de vetcellen losweekt, bloedingen vermindert en het onderhuidse weefsel verdoofd. De incisies worden direct gehecht met oplosbare hechtingen. Dit vet wordt vervolgens ingespoten in de jukbeenderen. Dit wordt afgedekt met steunverband. 50% van het geïnjecteerde vet wordt door het lichaam opgenomen, maar de andere 50% blijft voor altijd in de jukbeenderen. Soms is herhaling van de behandeling nodig om het wenselijke resultaat te bereiken. De jukbeenderen opvullen met vet is niet geschikt voor alle (trans-)vrouwen.
 3. Gebruik van implantaten – Wanneer de jukbeenderen opgevuld worden met implantaten gebeurd dit onder algehele narcose. Via intra-orale toegang (meestal via de mondholte) wordt er een incisie gemaakt waar de implantaten worden ingebracht. Deze worden met hele kleine schroeven vastgezet zodat deze goed op hun plek blijven zitten. Vervolgens wordt de opening gehecht met oplosbare hechtingen. Dit wordt afgedekt met steunverband.

Nazorg

Hoe lang u in de kliniek moet verblijven is afhankelijk van de behandeling die is toegepast. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw en wat pijnlijk zijn. Ook kunt u een licht gespannen en trekkend gevoel ervaren. Uw gezicht zal wat opgezwollen zijn, de eerste dagen na een behandeling neemt dit toe, waarna de klachten geleidelijk afnemen.

Bij het plaatsen van implantaten geeft de arts een spoelmiddel mee. Dit spoelmiddel gebruikt u de eerste week na de operatie 2 tot 3 keer per dag om infecties te voorkomen. Ook verbetert spelen het helen van de mond. De hechtingen zijn na 2 weken opgelost.

Het duurt 2 maanden voor u het volledige eindresultaat kunt beoordelen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen en 14 dagen. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before & After

My body, my choice

 • podcast brigitte
 • pink-sheets-2
 • interview natasja
 • pink-sheets-4
 • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.