Frans Duijts (41) is de afgelopen anderhalf jaar aardig wat kilo’s verloren. De zanger woog op een gegeven moment 138 kilo. Op dat moment besloot Frans het roer volledig om te gooien en vijftien maanden geleden een gastric sleeve te laten plaatsen.

Frans wilde voornamelijk afvallen omdat zijn gezondheid een punt van aandacht werd. Vroeger sportte de zanger altijd veel, maar door een val van tien meter hoog in 2002 is dat gestopt. De zanger besloot vooral van het leven te genieten vanaf dat moment. “Ik dacht gewoon: je moet het leven pakken zolang je kan.”

Tot Frans merkte dat zijn gezondheid niet goed was. “Mijn suiker was vier keer te hoog en mijn cholesterol zat ook op het dubbele van wat het mag zijn”, vertelt Frans in het online magazine van Fit at Home. “Ik heb het voorbeeld van mijn vader. Die was suikerpatiënt, maar lette niet altijd even goed op zijn gezondheid. Na een tijdje vielen alle vitale functies bij hem uit.” Om het lot van zijn vader in de toekomst te voorkomen, besloot Frans het roer volledig om te gooien. “Toen heb ik een gastric sleeve laten zetten.”

“Ik probeerde allerlei afvalmethodes”, vertelt Frans aan thuissportplatform Fit at Home. “Van de gewone weg, tot injecties en van sportvasten tot shakes. Niets hielp écht.” In de media hoort men vaker de term gastric bypass. Het verschil zit hem er eigenlijk in dat bij een gastric sleeve de maag niet aangetast wordt. Na de ingreep bleef er uiteindelijk éénderde van Frans’ maag over.

De ‘Je Denkt Maar Dat Je Alles Mag Van Mij’-zanger was gewend grote porties te eten, maar dat kon nu niet meer. Hij moest volledig anders gaan eten. “In het begin eet je één shotglaasje, vaak gevuld met yoghurt en fruit. Dat doe je dan voor zowel ontbijt, lunch als avondeten. En dan zit je gewoon vol.” De eerste paar weken kreeg Frans de portie soms niet eens op.

Inmiddels is Frans vijftien maanden verder en eet hij weer grotere porties dan in de eerste maanden na zijn ingreep. Wel is zijn dieet veranderd. “Brood valt heel zwaar. Dus dat weglaten werkt heel goed voor mij.” En qua avondeten houdt de zanger het bij een stuk vlees met groente. “Dus weinig aardappelen en pasta’s”, aldus Frans.

Sinds Frans de gastric sleeve in 2019 liet zetten, is hij 39 kilo afgevallen. Zelf wilde Frans in eerste instantie afvallen tot hij 90 kilo woog. “Maar iedereen zei dat ik dat niet moest doen, dus waar ik nu zit, is een mooie balans.” Bovendien voelt de zanger zich stukken beter dan voorheen en merkt hij dat hij fitter is. En Frans hoeft geen medicijnen meer te slikken, die hij eerst nam voor bijvoorbeeld zijn te hoge cholesterol. Het enige dat de artiest nog slikt zijn maagbeschermers. “Dat raadt de arts aan na een dergelijke ingreep.”

Bron: RTL Boulevard

Bron:  Fit at Home

Overweegt u een maagverkleining en heeft u hulp nodig bij uw strijd tegen overgewicht? 
Maak online een afspraak bij onze consultants voor GRATIS ADVIES