24.02.2021

Lieve Diana, 

Hallo mijn naam is Gaby en ik ben 20 jaar oud. Toen ik 19 was heb ik een borstvergroting bij jullie ondergaan, echt een life-changing-surgery! Ik ben ooit als jongetje op de wereld gekomen en dat maakt mij dus een trans-vrouw. Tijdens mijn transitie heb ik nooit echt veel borstweefsel van mijzelf gehad, na anderhalf jaar hormonen zat ik op een hele kleine A cup, en ze zaten ook nog eens ver uit elkaar waar ik best onzeker kon zijn als vrouw zijnde. Ik hoorde later dat trans vrouwen daar een subsidie voor konden krijgen (een wet die pas in 2019 inging) daar was ik natuurlijk super blij mee. Mijn omgeving zei vaak tegen mij dat ik het niet moest doen ,omdat er veel vrouwen in het verleden grote problemen mee hebben gekregen zoals het lekken van de protheses en daar was ik best bang voor. Ik volgde Diana Gabriels al best lang en het voelde heel vertrouwd, omdat ik zag dat zij protheses had die niet lekten en omdat ik daar goede verhalen over heb gehoord en natuurlijk de prachtige resultaten. Mijn keuze was dus al heel snel gemaakt, ik had toen een afspraak gemaakt met haar en gingen wij maten passen. Ik voelde me super geaccepteerd en heel erg op mijn gemak met haar. Van mij mag praktijk Gabriels een 10 krijgen als het gaat om LHBT vriendelijkheid. Nadat ik de subsidie binnen had werd er een afspraak gemaakt met de chirurg die me voor de operatie moest zien. Ik had een afspraak voor 25 juli staan. De meeste vrouwen zijn vaak zenuwachtig voor een operatie, maar ik had er gewoon oprecht zin in! Eindelijk een een stukje verder in mijn transitie. Ik moest vroeg uit huis en ik moest nuchter zijn een avond van te voren. Ik kwam daar met mijn ouders aan en zelfs toen was ik nog niet zenuwachtig. Het enige wat ik kon denken was: ik heb er zin in. Wanneer ben ik aan de beurt? Ik werd toen opgeroepen en ging de operatiezaal in en ging ik slapen. Toen ik wakker werd had ik borsten! Ik had ietsjes pijn, maar daar had ik geen tijd voor om aan te denken. Ik was zo blij dat ik borsten had en de pijn vergat ik gewoon even. Als je graag iets wilt en het opeens gebeurd heb je echt geen tijd om pijn te voelen haha. Na 2 weken genezen kwam ik terug voor de hechtingen. Het jeukte wel erg en ik was blij dat de jeuk wegging. Inmiddels ben ik 7 maanden post operatief en super verliefd op mijn borsten. Ze ogen al zeg ik het zelf heel natuurlijk. Als ik mezelf in de spiegel zie, zie ik een vrouw met rondingen, voor mijn operatie was ik heel erg dysforisch er over (genderdysforie) dus dat je een vrouw bent maar een jongens lichaam hebt. Voor mijn operatie was ik best onzeker over mij jongensachtige chest ik deed altijd kipfiletjes of bh’s met hele dikke pushups aan. Ik kan nu met trots zeggen dat ik borsten heb. Als trans vrouw is dat toch wel een overwinning. Ik ben Praktijk Gabriels, dokter Hupkens en het hele team dankbaar.

Met vriendelijke groet,

Gaby van der Brug