Hoe waarborgen wij de zorg

Wat is de kwaliteit van onze zorg?
Wij streven ernaar om onze patiënten de beste medische zorg en service te verlenen. Dit geldt voor zowel voor, tijdens, als na een behandeling. Wij waarborgen deze zorg door uitsluitend te werken met ervaren en geregistreerde professionals. Wij proberen door middel van informatievoorziening de patient zo volledig mogelijk te adviseren. We beloven dit niet alleen, maar voeren dit ook uit en vragen vervolgens onze patiënten om ons hierop te beoordelen.

Hoe werken wij?

Artsen staan bekend om een specifieke ingreep goed te beheersen. Dit geldt ook voor klinieken. Diana Gabriels weet precies de kliniek en de arts te combineren. Dat maakt haar zo bijzonder: Diana Gabriels zit nergens aan vast en werkt alleen met de beste specialisten.

Niet alleen vakkundigheid is van belang, ook zijn de klantvriendelijkheid, hygiëne en veiligheid belangrijk. Ieder kwartaal evalueren wij de samenwerking met de artsen en de bijbehorende klanttevredenheid. Daarnaast voeren wij elk halfjaar een uitgebreide controle uit waar we de volgende zaken (en meer) evalueren:

Bijscholing artsen
Opname artsen in de verplichte registers
Scholing ondersteunend personeel
Kwaliteitscertificaten kliniek
Hygiëne
Klantvriendelijkheid
Verloop van de behandeling

Ervaringen van onze patiënten

In 2018 waardeerden patiënten die bij de praktijk van Diana Gabriels een ingreep hebben ondergaan ons gemiddeld met een 9.0. Ook geeft 96 procent van de ondervraagden aan dat zij een volgende behandeling weer bij ons zouden doen. De ISO-certificering verplicht ons deze cijfers te onderbouwen.

ISO-certificaat en registratie

De praktijk van Diana Gabriels is ISO 9001 en NEN-EN 15224 gecertificeerd. Dat betekent dat wij over een ISO-certificaat bezitten voor het adviseren en uitvoeren van plastisch chirurgische ingrepen, met inbegrip van de nazorg. De voorwaarde van deze certificering is dat wij onze patiënten vragen om onze werkwijze te beoordelen. Deze beoordelingen gebruiken wij ter evaluatie van onze medische zorg en service, en zo nodig om te verbeteren.

Wij werken uitsluitend met klinieken en artsen die aan al onze strenge eisen voldoen:

De medisch specialisten zijn *BIG- en **MSRC geregistreerd en hebben een aantoonbare opleiding en nascholing gevolgd in esthetische chirurgie.
De verpleegkundigen zijn *BIG-geregistreerd en lid van de V&VN.
De anesthesisten zijn NVA-geregistreerd.
De anesthesie-assistenten zijn NVAM-geregistreerd.
De chirurgie-assistenten zijn LVO-geregistreerd.
De uitslaapkamermedewerkers zijn lid van V&VN.

* BIG-register. (Wet BIG (1998): Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). T 0900 – 899 82 25
** Medisch Specialisten Register te Utrecht. T 030 – 2823244

We werken samen met Apotheek Carnisselande, Middeldijkerplein 2, te Barendrecht.
Toezichthoudend apotheker: mevrouw D. van Dijk

Veilige borstimplantaten zijn onderdeel van onze zorg

De veiligheid van borstimplantaten staat nogal eens ter discussie. Zo werden implantaten van het merk PIP verboden nadat bleek dat er een grote kans op scheuren en lekken bestond. Waar moet je op letten als je een borstvergroting wilt ondergaan en zeker wilt zijn van veilige implantaten?
Allereerst is het goed om na te gaan of er wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de veiligheid van de betreffende borstimplantaten. In de Verenigde Staten zijn de richtlijnen streng en neemt grondig onderzoek vaak jaren in beslag. Twee borstimplantaten komen positief uit de strenge Amerikaanse testen naar voren: de merken Mentor en Motiva.
Onze plastisch chirurgen raden aan om altijd een van deze twee merken te kiezen. De praktijk van Diana Gabriels werkt uitsluitend met Mentor – wij geven op deze implantaten levenslange garantie.

Borstimplantaten van siliconen

Een borstimplantaat van siliconen heeft een siliconen omhulsel. Het implantaat is gevuld met siliconengel of cohesieve siliconengel. Het omhulsel behoudt zijn oorspronkelijke vorm en heeft een ruwe of gladde buitenkant. Een ruw oppervlak geeft minder kapselvorming dan een glad oppervlak, maar is over het algemeen beter voelbaar. Borstimplantaten zijn er in allerlei vormen en maten: wel meer dan vijfhonderd!

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) is een borstvergroting met siliconen borstimplantaten een verantwoorde medische ingreep. Dit type borstimplantaat wordt sinds de jaren zestig gebruikt. Dat betekent dat artsen er inmiddels veel ervaring mee hebben.
Siliconen implantaten worden in verschillende medische hulpmiddelen gebruikt, zoals hartkleppen en kunstgewrichten. Dit komt door de bio-compatibiliteit – dit houdt in dat het lichaam geen ongewenste reacties vertoont op de stof silicone. Talrijke wetenschappelijke beoordelingen en onderzoeken die de afgelopen jaren zijn uitgevoerd, tonen aan dat silicone een veilige stof is. Let wel op dat de prothese, die bij een borstvergroting wordt gebruikt, uitvoerig is getest. Kwalitatief goede merken borstimplantaten (met FDA-goedkeuring – van de Amerikaanse Food and Drug Administration, die o.a. medische producten controleert) zijn Mentor en Motiva.

Cohesieve gel

De praktijk van Diana Gabriels werkt uitsluitend met veilige borstimplantaten van het merk Mentor. Deze implantaten zijn gevuld met een cohesieve gel – dit zorgt dat de borsten bij aanraking natuurlijk aanvoelen. Nóg belangrijker: uitgebreide wetenschappelijke tests wijzen uit dat deze implantaten enorm veilig zijn. Niet voor niets geven wij 20 jaar garantie op lekkage.

Soms adviseert de arts u als cliënt te kiezen voor Mentor-protheses, gevuld met cohesive II in plaats van cohesive I. Dat is dan om de kans te verkleinen dat je protheseplooien door de borst heen kunt gaan zien. Dit is afhankelijk van de huidstructuur en de hoeveelheid borstklierweefsel. Cohesive II brengt 300 euro aan extra kosten met zich mee. Is dit in uw geval van toepassing, dan bespreken wij dit tijdens het consult. Er is geen kwaliteitsverschil tussen beiden – het gaat enkel om een verschil in vastheid van de gel.

Dutch Breast Implant Registry (DBIR)

In het DBIR worden de toepassing van borstimplantaten en de resultaten van operaties, waarbij borstimplantaten door plastisch chirurgen zijn gebruikt, geregistreerd. De DBIR is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) en is bedoeld als een implantatenregister en een kwaliteitsmeetsysteem voor audits.

Landelijk implantatenregister: Nederlandse borstimplantaten kunnen in dit register worden geregistreerd – leden van de NVPC zijn hiertoe verplicht. Ook andere beroepsbeoefenaars kunnen zich registreren via een eigen account. In dit register kunnen ook de uitkomsten van de zorg worden vastgelegd. Zo wordt bijgehouden of borstimplantaten veilig zijn, of ze gerelateerd zijn aan bepaalde klachten of complicaties, en kunnen patiënten, die een bepaald type borstimplantaat hebben gekregen, gemakkelijk worden teruggevonden.

Audit: Daarnaast maakt de DBIR het mogelijk om de eigen zorgkwaliteit te vergelijken met die van andere klinieken. De kwaliteitsinformatie van behandelaars wordt vergeleken met het landelijk gemiddelde, een zogenaamde benchmark. Op die manier kan men de geleverde zorg evalueren en eventuele verbeterpunten aanwijzen. Ook is wetenschappelijk onderzoek mogelijk met de geregistreerde data.
Deelname aan het landelijke implantatenregister wordt verplicht gesteld door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) en de leden van de NVPC, en is bedoeld voor alle Nederlandse ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra (Z

Locaties

consultant
Hoofdvestiging Barendrecht

Avenue Carnisse 50, 221, 231
2993 MD Barendrecht Nederland

Gratis advies:

 •  Plastische chirurgie
 •  Overgewicht
 •  Cosmetische gynaecologie
 •  Injectables

Maandag tot zondag van 08.00 tot 20.00

Gratis parkeren

Maak nu online uw afspraak
Vestiging Enschede

Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
Nederland

Gratis advies:

 •  Plastische chirurgie
 •  Overgewicht
 •  Cosmetische gynaecologie

Dinsdag, donderdag en zondag van 10.00 tot 20.00

Gratis parkeren

Maak nu online uw afspraak
Care Clinic

Pedro de Medinalaan 67
1086 XP Amsterdam
Nederland

Gratis advies:

 •  Plastische chirurgie
 •  Overgewicht
 •  Cosmetische gynaecologie

Elke vrijdag, zaterdag en zondag

Gratis parkeren

Maak nu online uw afspraak
Vestiging London

2 Wimpole Street
London
W1G 0EB

Free consultation:

 •  Plastic surgery
 •  Overweight
 •  Cosmetic gynecology

COMING SOON

No free parking

Maak nu online uw afspraak