Fleur de lis2020-09-25T10:09:19+00:00

video borstvergroting

FLEUR-DE-LIS

Buikwandcorrectie Fleur-de-lis

Meestal volstaat een horizontale insnede net boven het schaambeen om deze laatste twee behandelingen mogelijk te maken. Dit geldt echter niet als sprake is van erg veel vet en huidoverschot. Gelukkig bestaat hiervoor tegenwoordig een moderne variant van de buikwandcorrectie onder de naam Anker buikwandcorrectie. De plastisch chirurg maakt hierbij behalve de horizontale insnede ook een extra verticale insnijding boven de navel. De naam (Anker) verwijst naar de vorm van deze twee insnedes. Om die reden wordt de ingreep ook wel Fleur-de-lis buikwandcorrectie genoemd. Wie de vorm van de Franse lelie kent, begrijpt waarom.

WAT KOST EEN BORSTVERGROTING

L

Ingreep onder lokale verdoving

O

Ingreep vereist een overnachting (prijs inclusief overnachting)

N

Ingreep onder algehele anesthesie (prijs inclusief narcose)

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Adamsappelreductie€2.400,-
Adamsappelreductie onder narcose€2.900,-
Voorhoofdscorrectie€8.850,-
Bilaterale wenkbrauwlift€3.750,-
Kaakhoek-correctie €5.850,-
Haarlijnverlaging€4.750,-
Kincorrectie €6.850,-
Jukbeen-correctie €5.850,-
Liplift€1.250,-
Liplift onder narcose€1.800,-

Informatie buikwandcorrectie fleur-de-lis

Deze operatietechniek is voor mensen die een grote hoeveelheid gewicht hebben verloren en niet met een andere type buikwandcorrectie het gewenste resultaat krijgen. Ook mensen die zeer sterk zijn afgevallen – bijvoorbeeld door een streng dieet of maagverkleining – kunnen voor deze ingreep in aanmerking komen. De ingreep is ook geschikt als door ouderdom de elasticiteit van de huid is afgenomen. Of als de huid slap en uitgerekt is na enkele zwangerschappen. Bij een sterk vergrote buikomtrek biedt deze operatietechniek een goede uitkomst. Deze ‘anker’-buikwandcorrectie wordt alleen overwogen indien u een stabiel gewicht en voedingspatroon heeft.

Consult buikwandcorrectie fleur-de-lis

Deze plastisch chirurg zal u ook uitleggen welke behandeling het best aansluit bij uw vraag. Hebt u geen huidoverschot maar alleen overtollige vetophoping in het buikgebied, dan zal een liposuctie volstaan. Hebt u wel een huidoverschot maar beperkt dit zich tot het gebied onder de navel, dan is de minibuikwandcorrectie een interessante optie. Maar als de buikwand echt verslapt is en als hetzelfde geldt voor de buikspieren, dan is een totale buikwandcorrectie nodig om tot het beste resultaat te komen. De plastisch chirurg verwijderd hierbij het overtollig weefsel en hecht de uitgerekte rechte buikwandspieren in de middenlijn weer aan elkaar.

Behandeling buikwandcorrectie fleur-de-lis

Bij deze operatietechniek wordt weefsel van de buik van boven naar beneden getrokken en vanuit de flanken naar het midden. Het weefsel wordt van de buik over de buikspieren losgemaakt, waarna het huidoverschot wordt weggesneden. Daarnaast maakt de arts een extra verticale insnijding van het schaambeen naar het borstbeen. In de vorm van deze twee insneden kunt u de Franse lelie terugzien. Om die reden wordt de ingreep ook wel Fleur-de-lis, of anker-buikwandcorrectie genoemd.

Nazorg en herstel buikwandcorrectie fleur-de-lis

De verpleegkundige zal u adviseren om elke vier tot zes uur twee tabletten Paracetamol (500 mg) in te nemen tegen de pijn. Wanneer u weer thuis bent, kunt u voor het bestrijden van eventuele pijn hiermee doorgaan. Met het afnemen van de pijn vermindert u dit naar één tablet om de 4 tot 6 uur.

Herstel

Zoals na iedere chirurgische ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Het behandelde gebied zal in eerste instantie blauw, beurs en gezwollen zijn. Ook kunnen de littekens direct na de buikwandcorrectie rood van kleur en opgezet zijn. Daarvan moet u niet schrikken, dat is een natuurlijke reactie van het lichaam.

De huid zal enkele weken hard aanvoelen, dit heeft te maken met de littekenvorming. Soms is de huid meer of minder gevoelig, dit is een normale reactie op de operatie en zal geleidelijk verdwijnen. Zwellingen en bloeduitstortingen trekken langzaam weg. Gedurende de eerste vier weken draagt u dag en nacht een ondersteunend korset en de twee weken daaropvolgend alleen nog overdag.

Littekencrème

Tijdens uw eerste controle krijgt u een verzorgende crème voor de littekens mee naar huis. Zodra de wond gesloten is en de korstjes zijn verdwenen, mag u beginnen met het smeren van de littekencrème. Door dit tweemaal daags op de gesloten wond te smeren, vergroot u de kans op een mooie genezing.

Resultaat van een buikwandcorrectie fleur-de-lis

Het uiteindelijke resultaat van een buikwandcorrectie is pas na enkele maanden zichtbaar. Uw buik zal platter zijn en een strakkere vorm hebben. Over het algemeen is het resultaat na een buikwandcorrectie langdurig. Als gevolg van verdere verslapping van het huid- en spierweefsel, veroudering of een zwangerschap kan een nieuwe ingreep echter noodzakelijk zijn.

Wat zijn de risico’s en complicaties van een buikwandcorrectie fleur-de-lis

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat iedere chirurgische ingreep risico’s en complicaties met zich mee kan brengen. Bij plastisch chirurgische ingrepen gaat het in principe om gezonde mensen en zijn de risico’s en de kans op complicaties gering. Door goede voorlichting, een volledige anamnese (het opnemen van uw ziektegeschiedenis zoals medicijngebruik, eventuele problemen bij eerdere operaties, allergieën) en onze professionele werkwijze brengen wij deze risico’s terug tot een absoluut minimum.

Gelukkig is de kans dat er een complicatie optreedt zeldzaam. U kunt helpen bepaalde risico’s te verkleinen door de instructies die u heeft meegekregen voorafgaand aan uw buikwandcorrectie goed op te volgen.

Enkele mogelijke complicaties van een borstvergroting kunnen zijn:

  • Hematoom (een ophoping van bloed onder de huid die verwijdering vereist)
  • Negatieve reactie op de verdoving

  • Nabloeding

  • Infectie

  • Gevoelsverandering

  • Blijvende ontsierende littekens

  • Allergische reactie op hechtmateriaal en/of pleisters.

  • Schade aan onderliggende structuren

  • Onbevredigend esthetisch resultaat

  • Overmatig oedeem vorming in de buikholte.

Kapselvorming

Na een borstvergroting kan littekenweefsel dat zich in het lichaam rond de implantaten vormt, de borst verstrakken en stevig en mogelijk pijnlijk maken. Overmatige stevigheid van de borsten kan snel na een operatie optreden, maar ook pas jaren later. Het optreden van deze verstrakking is niet te voorspellen, maar de kans op het optreden ervan neemt met de tijd steeds meer toe (na 10 jaar is het percentage 10 tot 12 procent). Deze zogenaamde kapselvorming kan ontstaan aan een zijde of aan beide zijden. Het komt vaker voor bij plaatsing van het implantaat vóór de borstspier. Behandelmogelijkheden zijn een operatie of het vervangen of het verwijderen van het implantaat. Kapselvorming kan echter na chirurgische procedures om dit te behandelen, ook terugkeren.

Roken

Patiënten die voor en/of na een borstvergroting roken, tabaksproducten of nicotineproducten (zoals nicotinepleisters en -kauwgom) gebruiken, hebben een groter risico op complicaties zoals het afsterven van de huid en slechtere wondgenezing. Mensen die worden blootgesteld aan meeroken lopen mogelijk ook een verhoogd risico op soortgelijke complicaties. Verder kan roken een negatief effect hebben op de anesthesie met eventueel een verhoogd bloedingsrisico als gevolg. Mensen zonder blootstelling aan tabaksrook of nicotine bevattende producten hebben een aanzienlijk lager risico op dergelijke complicaties. Het is belangrijk ten minste twee weken voor de borstvergroting niet te roken en dit vol te houden gedurende het gehele herstelproces.

YOUR BODY YOUR CHOICE

doorslikbare maagballon

Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem Lorem

Ons team ervaren specialisten

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Let op: Praktijk Gabriels fungeert als bemiddelaar. Wij adviseren een behandeling aan bij een BMI tussen 29 en 39 omdat de risico van de operatie beperkt wordt. Aanmelding en vervolgafspraken worden aangeboden door heel Nederland. Onze patiënten worden onder de verantwoordelijkheid van en in een bariatrisch centrum in België behandeld.

BEFORE AFTER

Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.