Endoscopische voorhoofdslift2022-04-21T09:16:51+00:00

Endoscopische voorhoofdslift

Een wenkbrauw kan gaan verzakken naarmate u ouder wordt en de elasticiteit van de huid afneemt. Wanneer de wenkbrauwen gaan hangen, geeft dit vaak een oudere en bovenal vermoeide blik. Ook kunt u hier zelf last van hebben door beperking aan het zicht. En dit is niet het enige, het kan ook zorgen voor diepe frons- en/of voorhoofdsrimpels. Hierdoor oogt u boos of nors, terwijl u dit niet wilt uitstralen.Bij een endoscopische voorhoofdslift worden zowel het voorhoofd als de wenkbrauwen gelift. Hierdoor ziet u er direct een stuk jonger uit. Dit doen we door drie tot vijf kleine snedes te maken in de hoofdhuid, tussen uw haren. Omdat een endoscopische voorhoofdslift geen oplossing is voor hangende oogleden, wordt deze ingreep vaak gecombineerd met een ooglidcorrectie.

Wat kost een endoscopische voorhoofdslift?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Endoscopische voorhoofdlift€4.500,-

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de endoscopische voorhoofdslift wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Om u een goed beeld te geven van de ingreep, wordt er na het eerste consult een simulatie gemaakt. Dit doen we door het maken van foto’s van de voorzijde en de zijkanten van het gelaat. Met een speciaal simulatieprogramma wordt er vervolgens een model gemaakt van uw hoofd. Hiermee kan de chirurg u een reëel beeld geven van het uiteindelijke resultaat en zijn de details van de ingreep beter uit te leggen.

Aansluitend op de simulatie wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Hij gaat tevens beoordelen of de ingreep mogelijk is in uw situatie. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

De endoscopische voorhoofdslift wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voor de operatie van start gaat, bespreekt de plastisch chirurg nogmaals de operatieprocedure met u.

Wanneer de ingreep van start gaat, worden er drie tot vijf kleine incisies gemaakt in de hoofdhuid, tussen uw haren. In een van de incisies wordt een endoscoop ingebracht, hierop bevindt zich een kleine camera. Hierdoor kan de arts alles onder de huid zien op een monitor. In een andere incisie gaat een prepereer-scoop naar binnen.

Voorzichtig wordt de huid van het voorhoofd losgemaakt van het weefsel wat eronder ligt. De huid wordt iets opgetrokken waardoor de wenkbrauwen gelift en wordt de frons tussen de wenkbrauw verholpen. Op dezelfde manier worden eventuele voorhoofdrimpels ook opgeheven.

Na de ingreep worden de incisies weer gesloten. De onderste laag wordt gelijmd met speciale weefsellijm, waardoor er minder spanning op de huid komt te staan. Vervolgens wordt de huid gedicht met fijne hechtingen. De littekens zijn naderhand amper zichtbaar omdat deze zich tussen uw haren bevinden.

Na de ingreep krijgt u een drukkend verband, als een tulband om het hoofd. Deze wordt aangebracht om de kans op een nabloeding of wondinfectie te verminderen. Het verband blijft 24 uur zitten en wordt tijdens de eerste controle verwijderd.

De behandeling duurt gemiddeld tussen de 90 en 120 minuten

Nazorg

Na de endoscopische voorhoofdslift houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

De verdoving werkt nog tot enige tijd na de ingreep. Omdat er enkel kleine incisies gemaakt zijn, gaat het herstel spoedig. Wel zult u in de eerste dagen last hebben van wat zwellingen en kan het behandelde gebied er wat blauw uitzien, dit kan de eerste drie dagen wat verergeren, waarna de klachten vanzelf afnemen. Wij adviseren u in ieder geval om de eerste twee dagen na de ingreep het behandelde gebied regelmatig te blijven koelen.

De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd. Zodra de wond geheel dicht is en er zijn geen korstjes meer, raden wij u aan om littekencrème te gebruiken. Wanneer u dit consequent gebruikt, zal de wond mooier genezen.

Verstandig is om de eerste paar dagen uw hoofd iets op te liften tijdens het slapen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door op een extra hoofdkussen te gaan liggen.

Tijdens uw eerste controle, de eerste dag na de ingreep, krijgt u specifieke instructies van uw arts over de verzorging van de wondjes.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 7 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag na de ingreep komt u direct langs voor een eerste controle. Hier wordt het verband verwijderd en en krijgt u specifieke uitleg over de wondverzorging. De twee controle is na 7 dagen en na 6 weken komt u op eindcontrole. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.