Droge vagina FemiLift

Een FemiLift helpt vrouwen die last hebben van vaginale droogheid. Deze klacht treedt op bij vrouwen tijdens of na de menopauze. Dit komt door de veranderende hormoonhuishouding, met name de verminderde aanmaak van het hormoon oestrogeen. Hierdoor wordt de huid van de vagina dunner, droger en gevoeliger. Dit wordt vulvovaginale atrofie genoemd. Als gevolg van de atrofie kan seksuele gemeenschap als pijnlijk ervaren worden. Ook treedt hierdoor soms bloedverlies op.

Door de droogte is de vagina ook gevoeliger voor vaginale infecties. Bij een FemiLift herstellen we de vaginawand en zorgen we voor een betere doorbloeding. Dit bevordert de aanmaak van gezond weefsel en normaliseert de PH-waarde in de vagina. De vaginawand wordt steviger. Gemeenschap zal minder gevoelig worden en de kans op vaginale infecties zal verminderen.

Wat kost een droge vagina FemiLift?

Cosmetische GynaecologiePrijs v.a.
FemiLift - droge vagina eerste sessie€750,-
FemiLift - droge vagina tweede sessie€750,-
FemiLift - droge vagina derde sessie€500,-
Probe (verplicht aan te schaffen bij eerste behandeling)€125,-

Het voortraject

Tijdens het eerste consult bespreekt u met onze cosmetisch gynaecoloog drs. Joke Haartsen wat uw klachten zijn. Dit consult is geheel kosteloos en vrijblijvend. Drs. Joke Haartsen voorziet u van alle benodigde informatie over de FemiLift behandelingen en het verdere hersteltraject. Uiteraard luisteren we naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen, zodat u precies weet wat u van ons kunt verwachten.

Aansluitend op dit consult volgt een afspraak met de assistente van drs. Joke Haartsen. Zij neemt nogmaals het gehele traject en alle praktische aspecten met u door. Bij een FemiLift behandeling is het mogelijk om na het consult en de afspraak bij de assistente direct de eerste behandeling te ondergaan. Wanneer u dit wenst, vragen we u dit aan te geven bij het maken van de eerste afspraak.

Drs. Joke Haartsen is iedere woensdag aanwezig bij DG CLINIC van 16:00 uur tot 20:00 uur.

De behandeling

Een FemiLift behandeling is een korte laserbehandeling van maximaal 15 minuten. Voor de behandeling wordt er een verdovende spray aangebracht. Daarna wordt er een hygiënische sonde, ook wel probe genoemd, in de vagina ingebracht. Dit doen wij om het weefsel zo voorzichtig mogelijk te behandelen. Bij de eerste behandeling schaft u een persoonlijke probe aan welke u bij iedere vervolgbehandeling meeneemt.

Tijdens de behandeling wordt de probe 360 graden gedraaid. Zo behandelen we de gehele vaginawand. De behandeling is vrijwel pijnloos, wel kunt u een gevoel van warmte ervaren. Deze warmte is omdat de vezels in de diepere huidlaag geactiveerd worden door de laserstraal. Dit stimuleert de huid om nieuw collageen aan te maken. Hierdoor wordt de vaginawand steviger en zullen uw klachten verminderen. Al na de tweede behandeling merkt u verschil.

Voor het beste en meest langdurige resultaat raden wij ±3 behandelingen aan, bij voorkeur iedere 6 weken. Daarna komt u eens per jaar terug voor een onderhoudsbehandeling om het effect te behouden.

Nazorg

Bij de FemiLift behandelingen hoeft u geen rekening te houden met hersteltijd. U kunt direct uw dagelijkse routine weer oppakken. Wel kan het zijn dat u de eerste dag een licht branderig gevoel ervaart bij een toiletbezoek. Daarnaast adviseren wij om de eerste 3-5 dagen (zolang u de afscheiding hebt) seksueel contact te mijden en de vagina niet inwendig te spoelen.

U kunt tot 7 dagen na de behandeling geringe klachten van waterige of bloederige afscheiding ervaren. Dit is normaal. Gebruik bij vochtverlies maandverband, tampons worden afgeraden.

Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice