Chris Deprez

Dhr. Chris Deprez

 • CONSULTANT BARIATRIE

 • Maagballon

 • Maagband

 • Gastric sleeve

 • Gastric bypass

“Een bariatrische ingreep gaat niet alleen over de beschrijving van een operatie. Het gaat over de relatie tussen cliënt en consulent en die moet gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen. “

Maak nu online uw afspraak bij dhr. Chris Deprez

EVEN VOORSTELLEN

Chris Deprez is bariatrisch verpleegkundige en is elke donderdag van 11:00 uur tot 19:00 uur aanwezig in DG CLINIC te Barendrecht. Bij Chris kunt u terecht voor een consult over de maagballon, de maagband, een gastric sleeve, een gastric bypass en voor het aanpassen van het maagbandje. Tijdens het gehele traject van uw behandeling zal Chris u bijstaan.

Heeft u vragen of twijfels, aarzel dan niet en neem telefonisch contact met ons op. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer + 31 (0)180 – 439001. Ook zijn wij bereikbaar op ons WhatsApp nummer +31 6 15 60 09 28.

INTERVIEW

Kunt u iets vertellen over uw loopbaan? 

Eind jaren 80 ben ik afgestudeerd als verpleegkundige in België. Na mijn studie heb ik 10 jaar als assistent op de operatiekamer gewerkt. Daarna heb ik vijf jaar als hoofdverpleegkundige gewerkt, dat houdt in: organiseren, ok planning, personeel, zaaltoewijzingen etc. Vervolgens ben ik in de industrie beland. Ik heb 10 jaar als vertegenwoordiger van een bedrijf operatiematerialen verkocht. Op deze manier heb ik de maagband, oftewel gastric banding, ontdekt en de artsen die deze chirurgische ingreep uitvoerden.  Ik assisteerde deze artsen op de operatiekamer met mijn operatiematerialen. De patiënten kwamen voornamelijk uit het buitenland en de arts kreeg veel nevenvragen. Bijvoorbeeld: Dokter, wanneer moet ik in het ziekenhuis zijn? Vanaf wanneer moet ik nuchter zijn? Op basis daarvan heb ik als pleitbezorger van de patiënt, die vanuit het buitenland bijna onwetend naar België moest komen en geen randinformatie ontving, een concept bedacht.

Nadat ik mijn ontslag had ingediend bij het bedrijf waar ik als vertegenwoordiger werkte, ben ik begonnen met het oprichten van mijn eigen bedrijf; Obesity Solutions. Dat is nu 13 jaar geleden. 

De arts was mijn eerste klant en ik had zijn patiënten onder mijn hoede. Nu is het andersom en draag ik mijn patiënten met een compleet dossier over aan de arts. 

Hoe bent u bij DG CLINIC terecht gekomen? 

Middels dit concept ben ik bij DG CLINIC terechtgekomen. Er zijn patiënten die zoeken naar een plek waar ze geholpen kunnen worden en ik ben daar een stukje katalysator in. Ik informeer de patiënt en ik organiseer de operaties in België, waar ik zelf bij ben. Daarnaast ben ik, grotendeels bij DG CLINIC, betrokken bij de nazorg van een bariatrische ingreep. 

Volledige informatie hoort toch vanzelfsprekend te zijn? 

Natuurlijk kregen patiënten belangrijke medische informatie door, maar het zijn eenvoudige zaken die mensen onrustig maken. Het was echt nodig om de patiënt veel meer informatie te verstrekken. De arts was na de operatie onbereikbaar. Wie is dan het aanspreekpunt? Ik probeer de patiënt continu support te geven en ben elke dag met mijn werk bezig. Nazorg moet er altijd zijn.

Wat is uw missie? 

Als ik iets doe probeer ik daar andere mensen mee gelukkig te maken. Als een patiënt een bepaalde wens in gedachten heeft, waarvan ik denk die hem of haar niet gelukkig zal maken. Dan bespreek ik dat. Als ik merk dat mensen na een behandeling veel gelukkiger zijn dan voorheen, dan doet dat iets met mij. Daar doe ik het voor. 

Ik zou willen toeren met huisartsen en potentiële patiënten in Nederland om uit te leggen wat het concept bij DG CLINIC is. Waarom wij zoveel aandacht besteden aan het natraject en minder aan het voortraject. 

Mensen komen graag bij u. Wat is uw kracht op het gebied van bariatrie? 

De inhoud van mijn verhaal is gemaakt door zowel ervaring op de operatiekamer als ervaring op het gebied van operatiematerialen. Ik heb altijd met mensen gewerkt en ben gepassioneerd in mijn vak. Het is veel meer dan alleen maar een operatie. Ik ben waarheidsgetrouw en consequent in mijn relatie met de patiënt. Dat vind ik heel belangrijk.

Kunt een een situatie beschrijven die u is bijgebleven? 

Dat ik andere mensen heb aangezet om mee te helpen. Dat we samen van een afstand bekijken hoe het beter kan. Ik heb in België een schitterende taxi-chauffeur en die is voor mij een symbool. Die gaat met de patiënten mee naar de afdeling en momenteel met de COVID- testen, begeleidt hij de patiënten naar het lab, terwijl ik in Barendrecht aan het werk ben. Fantastisch! Dat zijn de kleine dingen die een grote rol spelen. 

Waar bent u trots op? 

Ik ben trots op medewerkers die begrijpen hoe ik het bedoel. Medewerkers die betrokken zijn bij de patiënt. 

Is er iets wat u kwijt wil aan de lezer van dit interview? 

Een bariatrische ingreep gaat niet alleen over de beschrijving van een operatie. Het gaat over de relatie tussen cliënt en consulent en die moet gebaseerd zijn op wederzijds vertrouwen. 

GRATIS ADVIES

Wilt u gratis advies? Maak dan een afspraak voor een consult.

Afspaak maken

KLINIEK ERVARINGEN

My body, my choice

 • podcast brigitte
 • pink-sheets-2
 • interview natasja
 • pink-sheets-4
 • Pink sheets-1
spotify your body your choice

Locaties

consultant
Hoofdvestiging Barendrecht

Avenue Carnisse 50, 221, 231
2993 MD Barendrecht Nederland

Gratis advies:

 •  Plastische chirurgie
 •  Overgewicht
 •  Cosmetische gynaecologie
 •  Injectables

Maandag tot zondag van 08.00 tot 20.00

Gratis parkeren

Maak nu online uw afspraak
Vestiging Enschede

Brouwerijstraat 1
7523 XC Enschede
Nederland

Gratis advies:

 •  Plastische chirurgie
 •  Overgewicht
 •  Cosmetische gynaecologie

Dinsdag, donderdag en zondag van 10.00 tot 20.00

Gratis parkeren

Maak nu online uw afspraak
Care Clinic

Pedro de Medinalaan 67
1086 XP Amsterdam
Nederland

Gratis advies:

 •  Plastische chirurgie
 •  Overgewicht
 •  Cosmetische gynaecologie

Elke vrijdag, zaterdag en zondag

Gratis parkeren

Maak nu online uw afspraak
Vestiging London

2 Wimpole Street
London
W1G 0EB

Free consultation:

 •  Plastic surgery
 •  Overweight
 •  Cosmetic gynecology

COMING SOON

No free parking

Maak nu online uw afspraak

GRATIS ADVIES

[Plaats hier uw tekst.]

Afspaak maken