Buikwandcorrectie Fleur-de-lis2021-03-09T13:32:42+00:00

Buikwandcorrectie Fleur-de-lis

Zowel bij mannen en vrouwen kan het voorkomen dat er een verslapping van de buik optreedt. Dit is over het algemeen afhankelijk van leeftijd, gewicht of bijvoorbeeld extreme schommelingen in het gewicht. Ook kan het voorkomen bij vrouwen die na een zwangerschap verslapte buikwandspieren hebben overgehouden. Hierdoor kan er een huidoverschot, ook wel vetschort genoemd, ontstaan. Dit levert dagelijks klachten op. Bij een buikwandcorrectie, ook wel tummy tuck genoemd, wordt het huidoverschot verwijderd en krijgt u een strakkere buik terug. De Fleur-de-lis methode, is de buikwand ingreep waarvoor gekozen wordt wanneer er een extreme vorm van huidoverschot is. Fleur-de-lis betekent letterlijk “Franse lelie”.

Belangrijk is wel dat u wanneer de ingreep plaatsvindt u op uw gewenste gewicht bent. Het is dan ook geen afvalmethode. Een buikwandcorrectie biedt in principe blijvend resultaat, mits u ongeveer hetzelfde gewicht behoudt, ook na de ingreep.

Wat kost een Fleur-de-lis?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Fleur-de-lis€7.500,-

Het voortraject

Tijdens het eerste consult bespreekt u met één van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de buikwandcorrectie wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen (waaronder de Fleur-de-lis methode) en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst maar noodzakelijk wanneer u behandeld wilt worden, nog een afspraak ingepland met één van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

Bij een extreme vorm van huidoverschot is er een moderne buikwand ingreep. Deze wordt de Fleur-de-lis behandeling genoemd. Hierbij wordt er een insnede meer gemaakt, die verticaal over de buik omhoog loopt. Als tijdens het consult blijkt dat u geen huidoverschot heeft maar vetophopingen, kan de plastisch chirurg ook een behandeling adviseren waarbij liposuctie wordt toegepast.

De behandeling

De Fleur-de-lis ingreep wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u.en tekent hij de plekken af waar de incisies worden gemaakt.

De Fleur-de-lis behandeling is de meest uitgebreide buikwandcorrectie. Er worden hiervoor twee incisies gemaakt. De eerste loopt horizontaal boven het schaambeen langs. De tweede incisie loopt verticaal over de buik tot de ribbenboog. Tot slot komt er een ook een kleine insnede rondom de navel. Dit is om de positie van de navel ook na de ingreep weer in verhouding te houden met de rest van de buik.

De plastisch chirurg zorgt vervolgens dat de huid loskomt van de spieren in de buik. Dit van de bikinilijn tot aan de ribben. Wanneer er ook verslapte buikspieren zijn, worden deze strakker aan elkaar gehecht, vanaf de zijkant richting de middenlijn. Dit noemen we ook wel “reven”. Vervolgens wordt de huidflap strak naar beneden getrokken tot aan de incisie boven het schaambeen. De overtollige huid wordt verwijderd waarna de wonden onderhuids worden gehecht.

Voorafgaand aan de ingreep wordt er, indien nodig, liposuctie gedaan op de buik.

Nazorg

Na een buikwandcorrectie verblijft u over het algemeen een nacht in de kliniek. Hierin krijgt u 24 uur de nodige zorg. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Wel worden er mogelijk voor de eerste dagen drains geplaatst om het overtollige wondvocht op te vangen. Deze worden tijdens een controle afspraak verwijderd.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de ingreep krijgt u een speciaal korset aan. U dient dit korset gedurende vier weken dag en nacht te dragen. Daaropvolgend draagt u het korset nog twee weken enkel overdag.

Houdt er rekening mee dat het eindresultaat niet direct zichtbaar is, dit duurt een aantal maanden. Na de ingreep is het behandelde gebied pijnlijk, zowel aan de huid als aan de spieren. De extreme spierpijn zal zeker de eerste week aanhouden. In overleg met de arts wordt pijnmedicatie voorgeschreven.

Ook oogt de buik de eerste dagen blauw en beurs en kan het gebied gezwollen zijn. De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd. Zodra de wond geheel dicht is en er zijn geen korstjes meer, raden wij u aan om littekencrème te gebruiken. Wanneer u dit consequent gebruikt, zal de wond mooier genezen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste week na de ingreep volledige bedrust te nemen. Eventueel kunt u hiervoor een ziekenhuisbed huren omdat deze te verstellen zijn, wat veel patiënten als prettig ervaren na een buikoperatie. Deze zijn o.a. te huur bij een thuiszorgwinkel.

Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis gaat, bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen. Tijdens deze controle wordt ook de drain verwijderd door de arts. Ook na 14 dagen en 4 weken zien we u graag op controle. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na 8 weken komt u op eindcontrole.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before & After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.