Mijn naam is Chanel, ik ben 19 jaar en ik woon in Volendam. 
Op 23 januari kwam ik voor een maagverkleining op consult bij Suzanna Diepstraten. Ik heb jaren lang geworsteld met mijn eigen lichaam. Op mijn zwaarst was ik 120 kg. Na tientallen diëten, sport-progamma’s en alles geprobeerd te hebben, was het voor mij de tijd om mijn leven voorgoed te veranderen. 
Het consult bij Suzanna was niet alleen erg emotioneel voor mij, maar ook voor mijn omgeving. Eindelijk was er een oplossing voor mij om gelukkig te worden en vooral om mezelf weer te kunnen zijn. 
Ik ben op 12 februari geopereerd en ik ben nu 45kg kwijt. De mensen in mijn directe omgeving reageerde eerst erg verbaasd, ik kreeg dan vooral de vraag te horen: “huh? Ben je niet een beetje jong?” Mijn antwoord op deze vraag was: “Nee. Ik had dit veel eerder moeten doen. Ik kan weer shoppen in winkels, ik durf weer naar het zwembad te gaan, ik durf weer op foto’s te gaan en ik hoef geen oversized truien meer aan om alles te verbergen.” 
Sinds een paar weken besef ik pas dat ik zoveel afgevallen ben. Ik heb dan ook echt het gevoel dat ik nu wel de moeite waard ben en dat het oké is om er voor mezelf te zijn. Op advies van Suzanna kijk ik elke dag meerdere keren in de spiegel en zeg ik wat ik mooi vind aan mezelf. Ik durf nu weer naar mezelf te kijken in de spiegel. Dat was voor mij het allerbelangrijkste. Mezelf weer terugvinden en mezelf weer mooi vinden.

Het moment om definitief voor een maagverkleining te kiezen was voor mij best heftig. Ik moest een uniform passen voor school, waarvoor ik naar een paslocatie moest, toen ze daar mijn maat niet hadden en ze speciaal voor mij een plus-size collectie moesten bestellen, liep de emmer over. Ik dacht bij mezelf, dit kan niet meer zo doorgaan, voor mezelf niet maar ook voor mijn ouders niet.

Na vele haat berichtjes op social media en pesterijen op school, depressies en na vele verwaarlozingen van mezelf, heb ik er voor gekozen om voor 1x aan mezelf te denken. Het is de zwaarste periode ooit geweest, maar ik zou het zo weer overdoen. 
Ik heb geen moment spijt gehad van deze beslissing en ik had me ook geen betere begeleiding kunnen wensen. Vanuit de kliniek heb ik echt super begeleiding gehad, nog steeds. Maar ook zonder mijn ouders had ik het nooit gekund. Ik ben iedereen die er voor mij geweest is in deze periode zo dankbaar.

In het bijzonder: Praktijk Diana Gabriels, voor al Suzanna en Chris: dankjewel. Wat een geweldige lieve en bijzondere mensen zijn jullie voor mij. Ik kan niet omschrijven hoe erg jullie mijn leven veranderd hebben.
Chanel

 

Chanel liet een gastric sleeve uitvoeren.