Borstverkleining2021-04-19T10:15:04+00:00

Borstverkleining

De borsten zijn voor vrouwen een belangrijk aspect om hun vrouwelijkheid te tonen. Echter vinden sommige vrouwen hun borsten niet mooi qua vorm of grootte, waardoor deze niet in verhouding zijn met de rest van hun lichaam. Of het lichaam is erg veranderd door een zwangerschap, hormonale veranderingen of gewichtsverlies. Een borstverkleining kan hiervoor de oplossing bieden. 

Vrouwen die een borstverkleining overwegen hebben vaak nek-, schouder- en rugklachten. Ook esthetisch gezien kan men niet blij zijn met te grote borsten. Met een borstverkleining worden de borsten meer in verhouding gebracht met de rest van het lichaam.

Bij een borstverkleinende operatie wordt de borst kleiner gemaakt door een deel van het borstweefsel te verwijderen en tegelijkertijd een borstlifting uit te voeren. Uiteraard behouden uw borsten hierbij een natuurlijke uitstraling. 

Wat kost een borstverkleining?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Borstverkleining€3.900,-

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de borstverkleining wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst, nog een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Er worden verschillende metingen verricht en hij bespreekt met u de wenselijke nieuwe maat. Zaken die hierin een belangrijke rol spelen zijn de elasticiteit van de huid, de kwaliteit en hoeveelheid van het borstklierweefsel en eventuele onregelmatigheden in de borstklier.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

Een borstverkleining wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. Ook tekent de chirurg de plekken af waar de insneden gemaakt gaan worden.

Bij een borstverkleining worden er incisies gemaakt in de borst, in de vorm van een anker. Deze incisies komen rondom de tepelhof, vanaf de tepel verticaal naar beneden en de laatste horizontaal onder de borst in de borstplooi. Vervolgens wordt er aan de onderkant van de borst huid, vet- en borstklierweefsel weggehaald. U heeft vooraf met de arts bepaald hoeveel er weggehaald moet worden.

Vervolgens wordt de borst weer opgebouwd. Hierbij wordt meestal ook de tepel wat omhoog geplaatst. Er wordt op deze positie in de borst een gaatje gemaakt in de huid, waar de tepel aan wordt vastgehecht. De tepel komt hierbij niet los van het weefsel. Om de behandeling af te ronden wordt de borst gehecht van boven naar beneden, met een oplosbare hechting. De wond wordt afgeplakt met steristrips met daaroverheen een waterafstotende transparante pleister.

Nazorg

Na de borstverkleining verblijft u over het algemeen nog een nacht in de kliniek. Hierin krijgt u 24 uur de nodige zorg. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts de volgende dag beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de ingreep krijgt u een speciale postoperatieve beha aan. De beha kunt u vooraf online bestellen of aanschaffen bij een van onze vestigingen. U dient deze beha gedurende zes weken dag en nacht te dragen.

Na een borstverkleining zijn uw borsten vaak wat pijnlijk en gezwollen, dit is enkele dagen na de ingreep vaak het ergst. Hierna neemt de zwelling langzaam af, dit kan enige tijd duren. Een andere mogelijkheid is dat u last krijgen van een stuwend en strak gespannen gevoel in de borsten. Niet alleen de borsten maar ook de tepels kunnen gevoelig zijn, dit omschrijft men vaak als een branderig gevoel. In sommige gevallen ervaart men juist weinig tot geen gevoel in de borsten en tepels.

De littekens van de borstvergroting zijn vrijwel onzichtbaar omdat deze gelegen zijn in een huidplooi achter de borst. De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd. Zodra de wond geheel dicht is en er zijn geen korstjes meer, raden wij u aan om littekencrème te gebruiken. Wanneer u dit consequent gebruikt, zal de wond mooier genezen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 en 14 dagen. Bij deze controle worden uw wonden beoordeeld en verwijderen we de pleisters. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before + After

BORSTVERKLEINING

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.