Borstvergroting met wateroplossing

Borsten zijn voor vrouwen een belangrijk aspect van hun vrouwelijkheid. Sommige vrouwen vinden hun borsten echter niet mooi qua vorm of grootte, omdat deze niet in verhouding zijn met de rest van hun lichaam. Of het lichaam is erg veranderd door een zwangerschap, hormonale veranderingen of gewichtsverlies. Een borstvergroting kan hiervoor de oplossing bieden. 

Bij een borstvergroting met zoutoplossing wordt er net als bij siliconen prothesen een borstimplantaat onder of boven uw borstspier geplaatst. U kiest, samen met onze artsen, de juiste grootte en vorm. Het implantaat is een siliconen omhulsel dat vervolgens gevuld wordt met fysiologisch water. De verhoudingen tussen het water en de zouten zijn hetzelfde als in het lichaam zelf. Wanneer de prothese onverhoopt lekt, wordt dit vocht direct door het lichaam afgevoerd. Dit is net als de siliconen protheses een veilige variant van een borstprothese. 

Uiteraard behouden uw borsten een natuurlijke uitstraling. Wij werken enkel met de veiligste en beste geteste zoutwater borstimplantaten van het merk Mentor. 

motiva
mentor

Wat kost een borstvergroting met wateroplossing?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Mentor Cohesive l€3.400,-
Mentor Rond Cohesive ll€3.550,-
Mentor Memory Gel Xtra€4.250,-
Mentor Anatomisch Cohesive lll€4.250,-
Mentor Rond met zoutoplossing €3.400,-
Mentor Rond met zoutoplossing + prothese wissel€3.900,-
Motiva Round Silk€3.400,-
Minimal scar Motiva Ergonomix€4.250,-
Groter dan 700CCv.a. €3.900,-
Verwijderen van huidige prohese(s)€2.500,-

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn en waarom u de borstvergroting wilt laten uitvoeren. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen, het maximaal haalbare eindresultaat en het verdere hersteltraject van uw ingreep. 

Om te bepalen welk volume het beste bij uw wens past, krijgt u de gelegenheid om voor de spiegel verschillende maten te “passen” om zo tot een gefundeerde keuze te komen voor het te gebruiken implantaat. 

Aansluitend op dit consult wordt er, een afspraak ingepland met een van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Hij neemt de maat van uw borsten en de dikte van uw huid op. En op basis van deze gegevens kan hij u een voorstel doen voor het typen, de grootte en of het implantaat boven (subglandulair) of onder de spier (dual-plane) geplaatst kan worden. 

Om te bepalen welk volume het beste bij uw wens past, krijgt u de gelegenheid om voor de spiegel verschillende maten te “passen” om zo tot een gefundeerde keuze te komen voor het te gebruiken implantaat. 

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend. 

Behandelmethoden

Boven de spier

De implantaat wordt onder het borstklierweefsel geplaatst en boven de grote borstspier. Dit geeft een natuurlijk resultaat omdat het implantaat met het lichaam kan meebewegen. Bij de uitvoering van deze techniek is het belangrijk in acht te nemen dat naarmate u ouder wordt het borstklierweefsel en de huiddikte afneemt. Het kan daarom na verloop van tijd zo zijn dat het implantaat beter zichtbaar wordt. Ook bij gewichtsschommelingen kan deze situatie zich voordoen.

Dual plane

Dual plane wil zeggen dat het implantaat gedeeltelijk onder de spier geplaatst wordt. De borstspier is groot maar niet breed genoeg om de volledige implantaat te bedekken. Het grootste, bovenste gedeelte van het implantaat ligt bij deze methode onder de spier en het minder grote, onderste deel op de spier, onder het borstklierweefsel. Over het algemeen wordt er bij een bedekking van minder dan 3 cm borstklierweefsel gekozen voor de uitvoering van de dual plane methode. Dit geeft in dat geval een natuurlijk resultaat daar het implantaat dan minder tot niet zichtbaar is. Bijkomende voordeel is dat de kans op kapselvorming bij deze methode aanzienlijk kleiner is. Een nadeel is dat het herstel van de ingreep na uitvoering van de dual plane methode langer duurt, en het iets pijnlijker kan zijn. Ook de beweeglijkheid van de borsten wordt later zichtbaar dan bij de methode voor de spier.

Indicatie 2

Regelmatig komt het voor dat de conditie van de huid verslechterd is door schommelingen in gewicht, zwangerschap, roken, erfelijke invloeden of een combinatie van deze factoren. Het kan hierdoor voorkomen dat binnen een korte periode na de borstvergroting alsnog een borstlift nodig is. Wanneer

deze indicatie wordt gegeven tijdens een consult wordt deze ingreep uitgevoerd onder ‘indicatie 2’.

Dat wil zeggen dat er een verhoogde kans bestaat dat na de operatie alsnog een lift nodig is. Voor meer informatie hierover mag u contact met ons opnemen.

Implantaat keuze

Omdat ieder mens uniek is biedt DG Clinic een breed assortiment implantaten aan. Een implantaat met zoutoplossing, ofwel de hydrogelprothesen, is een siliconen prothesen die tijdens de operatie wordt gevuld met water. DG Clinic werkt hiervoor met het merk Mentor.

Kwaliteit staat voorop en daarom hebben wij veel tijd gestoken in de selectie van dit merk. Afhankelijk van verschillende factoren zal de behandelend arts u een bepaald type implantaat adviseren.

Vorm, maat en projectie

Implantaten worden aangeboden in verschillende vormen. Zowel de anatomische variant als de ronde wordt aangeboden met een laag, medium of hoog profiel. De hoogte van het profiel bepaalt mede de hoeveelheid projectie. Hoe hoger de projectie, hoe meer volume er zichtbaar is aan de bovenzijde van de borst. Afhankelijk van het profiel hebben de implantaten verschillende diameters. Ook dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden daar dit een belangrijke invloed heeft op de positie van de implantaten op de borstkas. Bij een lage diameter komen de borsten ver uit elkaar te staan wat vaak een onnatuurlijk resultaat geeft. Bij een (te) hoge diameter zal de borst (te) ver uitsteken buiten de borstkas. Het ‘side-boob’ effect ontstaat dan.

Het is bij iedere patiënt de kunst om een implantaat maat te kiezen die qua projectie voldoet aan uw verwachtingen maar ook een breedte heeft die de borstkas voldoende vult.

Implantaat maat

U ontvangt van de plastisch chirurg een advies met betrekking tot het implantaat maat. Er wordt hierbij rekening gehouden met de wens van de klant, maar vooral uw postuur, de borstplooi, tepel(af)stand, symmetrie tussen beiden borsten en de huidstructuur. Het advies dat u krijgt is altijd nauwkeurig gegeven maar niet bindend. De keuze is aan u.

De envelop

Implantaten met zoutoplossing worden aangeboden met een gladde envelop.

De vulling

Bij siliconen borstprothesen met zoutoplossing worden de implantaten gevuld met fysiologisch water. De verhoudingen van het water en de zouten zijn gelijk aan hoe deze in het lichaam voorkomen. Hierdoor ziet het lichaam dit als eigen stof. Wanneer de prothese zou gaan lekken, wordt dit automatisch en zonder problemen door het lichaam afgevoerd. De vulling wordt pas ingebracht wanneer de prothesen in het lichaam zijn ingebracht waarna het afgesloten wordt met een ventieltje. Nadeel hiervan is dat de kans op lekken wat vaker voorkomt dan bij andere borstprotheses. Dit kan asymmetrie van de borsten tot gevolg hebben. Daarnaast voelt het zoutwater minder natuurlijk aan.

Plooivorming

Wanneer een implantaat kunnen patiënten met een dunne huid of laag vetpercentage meer kans hebben op het ontstaan van plooivorming. Ook wanneer er gekozen wordt voor een in verhouding grote implantaat vergroot dit de kans. Wanneer de chirurg vooraf vindt dat de kans groot is dat dit bij u zal ontstaan kan u geadviseerd worden om voor een implantaat te kiezen met een grotere dichtheid. Op het ontstaan van plooivorming wordt geen garantie geboden. Wij adviseren u dan ook in overleg met de chirurg een weloverwogen keus te maken bij het kiezen van het implantaat type en maat.

Kapselvorming

Kapselvorming is een natuurlijke reactie na een borstvergroting met implantaten. De implantaten worden door het lichaam als lichaamsvreemd materiaal gezien. Als natuurlijke reactie wordt het implantaat door een dun laagje bindweefsel omringd. Dit noem je natuurlijk kapsel. Natuurlijk kapsel voelt soepel en natuurlijk aan en zorgt ervoor dat het implantaat goed gaat hechten aan het omringende weefsel zodat deze niet meer kan verplaatsen. Dit proces neemt gemiddeld zes weken in beslag. Bij drie tot vijf procent van de vrouwen ontstaat er overmatig kapselvorming. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Het kapsel wordt in dit geval dik en kan gaan samentrekken. Door het samentrekken kan het kapsel voelbaar in sommige gevallen zichtbaar worden. Op verschillende implantaten wordt garantie geboden op het ontstaan van overmatig kapselvorming. Op onze website vindt u ook de voorwaarden gespecificeerd per implantaat.

Garantievoorwaarden

De garantievoorwaarden met betrekking tot overmatig aanwezigheid van kapselvorming en ruptuur (het scheuren van het implantaat) verschilt per aanbieder. Mentor heeft hiervoor een eigen webpagina. Hierop vindt u meer informatie.

Mentor

De behandeling

Een borstvergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. Ook tekent de chirurg de plekken af waar de implantaten ingebracht gaan worden.

Wanneer de ingreep start wordt er een kleine insnede gemaakt onder de borst in de toekomstige borstplooi. Hierna wordt door de plastisch chirurg een pocket (ruimte) vrijgemaakt waarin de siliconen prothese geplaatst wordt. Vervolgens plaatst de plastisch chirurg het implantaat voor de borstspier of half achter (dual plane) de borstspier, afhankelijk van uw operatieplan.

Na het inbrengen van de prothese wordt deze, pas in het lichaam, gevuld met het zoutwater. Dit gebeurt door middel van een klein slangetje. Wanneer de prothese is gevuld met de juiste hoeveelheid zoutwater, wordt deze afgesloten met een ventieltje. 

Tot slot wordt de pocket gesloten en de huid gehecht met een oplosbare hechting. De wond wordt afgeplakt met steristrips met daaroverheen een waterafstotende transparante pleister.

Nazorg

Na de borstvergroting houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd, de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de ingreep krijgt u een speciale postoperatieve beha aan. De beha kunt u vooraf online bestellen of aanschaffen bij een van onze vestigingen. U dient deze beha gedurende zes weken dag en nacht te dragen. 

Na een borstvergroting zijn uw borsten vaak wat pijnlijk en gezwollen, dit is enkele dagen na de ingreep vaak het ergst. Hierna neemt de zwelling langzaam af, dit kan enige tijd duren. Een andere mogelijkheid is dat u last krijgen van een stuwend en strak gespannen gevoel in de borsten. Niet alleen de borsten maar ook de tepels kunnen gevoelig zijn, dit omschrijft men vaak als een branderig gevoel. In sommige gevallen ervaart men juist weinig tot geen gevoel in de borsten en tepels.

Gemiddeld heeft u 14 dagen nodig om te herstellen van een borstvergroting. Wanneer het implantaat onder de borstspier geplaatst is of middels een dual plane, is dit over het algemeen iets langer.

De littekens van de borstvergroting zijn vrijwel onzichtbaar omdat deze gelegen zijn in een huidplooi onder de borst. De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit wordt minder met de tijd. Na ongeveer 1 jaar is het litteken genezen. 

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Uiteraard kunt u klachten altijd bespreken tijdens uw nacontrole(s). Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag na de operatie bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 14 dagen. Bij deze controle worden uw wonden beoordeeld en verwijderen we de pleisters en de knoopjes van de hechtingen. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. 

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice