Borstlift

De borsten zijn voor vrouwen een belangrijk aspect om hun vrouwelijkheid te tonen. Echter vinden sommige vrouwen hun borsten niet mooi qua vorm, grootte of positie. Grootte en vorm van de borsten zijn in de eerste plaats afhankelijk van erfelijke aanleg. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook gewichtsschommelingen, zwangerschap en conditie van huid en spierweefsel van invloed op de grootte en stevigheid van de borsten.

Een verslapping van de borsten kan ontstaan door een minder elastische huid, extreem gewichtsverlies of bijvoorbeeld na meerdere zwangerschappen. Een borstlift geeft een duidelijke verbetering in vorm en stevigheid. Bij een borstlift wordt de overtollige huid van de borst verwijderd. Vervolgens wordt de tepel en het borstweefsel hoger geplaatst.

Wanneer de borsten ook ondervuld zijn, kan een borstlift gecombineerd worden met een borstvergroting door het inbrengen van borstimplantaten. Na deze combinatie ingreep zijn de borsten weer steviger en hebben ze meer volume.

Wat kost een borstlift?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Borstlift€3.900,-
Borstlift met donuttechniek€2.450,-
Borstlift met prothese
Borstlift met Mentor Cohesive I€5.900,-
Borstlift met Mentor Cohesive II€6.050,-
Borstlift met Motiva Round Silk€5.900,-
Borstlift met Motiva Ergonomix€6.900,-

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met één van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de borstlift wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst maar noodzakelijk wanneer u behandeld wilt worden, nog een afspraak ingepland met één van onze BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Hij beoordeelt uw borsten en meet de dikte van uw huid op. Zaken die hierin een belangrijke rol spelen zijn de elasticiteit van de huid, de kwaliteit en hoeveelheid van het borstklierweefsel en eventuele onregelmatigheden in de borstklier. Wanneer dit bijdraagt aan het resultaat zal de plastisch chirurg u informeren over een borstvergroting– of verkleining. Samen maakt u de uiteindelijke beslissing. Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

Een borstlift wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. Ook tekent de chirurg de plekken af waar de de ingreep plaatsvindt.

Afhankelijk van het soort borstlift worden er incisies gemaakt in de borst. Voor een verticale of klassieke borstlift is de meest uitgevoerde methode in de vorm van een anker; een incisie rondom de tepelhof, een incisie aan de onderkant van de tepelhof en een incisie verticaal naar beneden en horizontaal in de borstplooi, waardoor dit naderhand amper zichtbaar is.

Een andere mogelijkheid voor de verticale of klassieke borstlift is dat de arts een incisie minder maakt, dit wordt ook wel de lollipop genoemd. Hierbij wordt de onderste snede in de bh-plooi niet gemaakt. De keuze hiervoor is enkel mogelijk wanneer er geen ernstig overtollige huid is.

Een derde mogelijkheid is de Benelli borstlift, ook wel de donut-lift genoemd. Hierbij wordt er enkel huid weggehaald rondom de tepel. De borst wordt een klein beetje gelift en de tepelhof kan eventueel verkleind worden. Voor deze ingreep hoeft er alleen en incisie gemaakt te worden rondom het tepelhof. Dit geldt ook voor een borstlift middels de donut methode, echter is er een groot verschil. Bij de donut methode wordt namelijk de tepel naar boven verplaatst en de losse huid weggesneden. Het klierweefsel blijft onaangetast waardoor de borst niet meer stevigheid krijgt.

Vervolgens wordt het vel losgemaakt van het weefsel. Op de nieuwe positie van de tepel wordt er een gaatje gemaakt in de huid. De huid rondom de tepelhof wordt rondom losgemaakt, er wordt een reepje huid losgemaakt en de tepel wordt vervolgens op de nieuwe plek weer vastgehecht. De tepel blijft te allen tijde vastzitten aan het borstklierweefsel. Nadat de overtollige huid verwijderd is, wordt het gehecht met oplosbare hechtingen. Tot slot wordt het afgedekt met gaas en steunverband.

Indicatie 2

Regelmatig komt het voor dat de conditie van de huid verslechterd is door schommelingen in gewicht, zwangerschap, roken, erfelijke invloeden of een combinatie van deze factoren. Het kan hierdoor voorkomen dat binnen een korte periode na de borstvergroting alsnog een borstlift nodig is. Wanneer deze indicatie wordt gegeven tijdens een consult wordt deze ingreep uitgevoerd onder ‘indicatie 2’.

Dat wil zeggen dat er een verhoogde kans bestaat dat na de operatie alsnog een lift nodig is. Voor meer informatie hierover mag u contact met ons opnemen.

Nazorg

Na de borstlift houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de ingreep krijgt u een speciale postoperatieve beha aan. De beha kunt u vooraf online bestellen of aanschaffen bij een van onze vestigingen. U dient deze beha gedurende zes weken dag en nacht te dragen.

U mag gewoon douchen na de maar het operatiegebied dient gedurende vier weken volledig droog te blijven. Dit zorgt dat de wond beter kan genezen en dat er minder kans is op een infectie. Dit komt ook ten goede van de littekens.

Na een borstlift zijn uw borsten vaak pijnlijk en gezwollen rondom het behandelde gebied. Ook zien ze er blauw en beurs uit. Omdat de huid zich moet aanpassen aan de nieuwe borstvorm, staat het gebied strak en gespannen. Dit zal na enkele dagen tot weken vanzelf afzwakken. Spierpijn is ook een veel voorkomende bijwerking.

De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd. Zodra de wond geheel dicht is en er zijn geen korstjes meer, raden wij u aan om littekencrème te gebruiken. Wanneer u dit consequent gebruikt, zal de wond mooier genezen.

Omdat het genezingsproces stap voor stap gaat, duurt het een aantal weken voor u het uiteindelijke eindresultaat kunt beoordelen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Een borstlifting kan in sommige gevallen gecombineerd worden met een buikwandcorrectie. Dit wordt ook wel een mommy makeover genoemd. Vraag tijdens uw consult met de plastisch chirurg wat er mogelijk is. Het is afhankelijk van de zwaarte van de gecombineerde ingrepen of dit mogelijk is tijdens één operatie.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen en 14 dagen. Bij deze controle worden uw wonden beoordeeld en verwijderen we de pleisters. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice