Borstlift met vulling2021-06-23T10:22:16+00:00

Borstlift met vulling

De borsten zijn voor vrouwen een belangrijk aspect om hun vrouwelijkheid te tonen. Echter vinden sommige vrouwen hun borsten niet mooi qua vorm, grootte of positie. Grootte en vorm van de borsten zijn in de eerste plaats afhankelijk van erfelijke aanleg. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook gewichtsschommelingen, zwangerschap en conditie van huid en spierweefsel van invloed op de grootte en stevigheid van de borsten.

Een verslapping van de borsten kan ontstaan door een minder elastische huid, extreem gewichtsverlies of bijvoorbeeld na meerdere zwangerschappen. Een borstlift geeft een duidelijke verbetering in vorm en stevigheid. Bij een borstlift wordt de overtollige huid van de borst verwijderd. Vervolgens wordt de tepel en het borstweefsel hoger geplaatst.

Wanneer de borsten ook ondervuld zijn, kan een borstlift gecombineerd worden met een borstvergroting door het inbrengen van borstimplantaten. Na deze combinatie ingreep zijn de borsten weer steviger en hebben ze meer volume.

Wat kost een borstlift met vulling?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Borstlift€3.900,-
Borstlift met donuttechniek€2.450,-
Borstlift met prothese
Borstlift met Mentor Cohesive I€5.900,-
Borstlift met Mentor Cohesive II€6.050,-
Borstlift met Motiva Round Silk€5.900,-
Borstlift met Motiva Ergonomix€6.900,-

Het voortraject

Tijdens een eerste consult bespreekt u met een van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de borstlift met vulling wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst maar noodzakelijk wanneer u behandeld wilt worden, nog een afspraak ingepland met één van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Ook wordt er gekeken naar welke maat uw borsten in de huidige situatie hebben en wat de dikte is van uw huid. Zaken die hierin een belangrijke rol spelen zijn de elasticiteit van de huid, de kwaliteit en hoeveelheid van het borstklierweefsel en eventuele onregelmatigheden in de borstklier.

Deze gegevens bepalen o.a. welk type implantaat voor u geschikt is en hoe we het implantaat gaan plaatsen; boven de borstpier (genaamd: subglandulair) of onder de borstspier (genaamd: dual-plane). Om te bepalen welk volume het beste bij uw wens past, krijgt u uiteraard de mogelijkheid om een aantal implantaten te “passen”. Dit geeft u een idee van hoe het eindresultaat eruit komt te zien en helpt u dus bij het maken van een keuze.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

Implantaat keuze

Omdat ieder mens uniek is biedt DG Clinic een breed assortiment implantaten aan voor de vulling. U kunt hierbij kiezen voor de implantaten van Mentor of Motiva. Kwaliteit staat voorop en daarom hebben wij veel tijd gestoken in de selectie van deze merken. Afhankelijk van verschillende factoren zal de behandelend arts u een bepaald type implantaat adviseren.

Vorm, maat en projectie

Implantaten worden aangeboden in verschillende vormen. Zowel de anatomische variant als de ronde wordt aangeboden met een laag, medium of hoog profiel. De hoogte van het profiel bepaalt mede de hoeveelheid projectie. Hoe hoger de projectie, hoe meer volume er zichtbaar is aan de bovenzijde van de borst. Afhankelijk van het profiel hebben de implantaten verschillende diameters. Ook dit is een belangrijk aspect om rekening mee te houden daar dit een belangrijke invloed heeft op de positie van de implantaten op de borstkas. Bij een lage diameter komen de borsten ver uit elkaar te staan wat vaak een onnatuurlijk resultaat geeft. Bij een (te) hoge diameter zal de borst (te) ver uitsteken buiten de borstkas. Het ‘side-boob’ effect ontstaat dan.

Het is bij iedere patiënt de kunst om een implantaat maat te kiezen die qua projectie voldoet aan uw verwachtingen maar ook een breedte heeft die de borstkas voldoende vult. Afhankelijk van het type implantaat dat u kiest, geeft een ronde implantaat vaak sneller plooivorming en een druppelvorm kan draaien. Het is daarom belangrijk om een weloverwogen beslissing te nemen.

Implantaat maat

U ontvangt van de plastisch chirurg een advies met betrekking tot de implantaat maat. Er wordt hierbij rekening gehouden met de wens van de klant, maar vooral uw postuur, de borstplooi, tepel(af)stand, symmetrie tussen beiden borsten en de huidstructuur. Het advies dat u krijgt is altijd nauwkeurig gegeven maar niet bindend. De keuze is aan u.

De envelop

Implantaten worden aangeboden met een gladde en een ruwe envelop. Omdat de kans op kapselvorming bij een ruw oppervlak kleiner is. De kans op kapselvorming bij een ruwe implantaat is 3 procent. Let op, de implantaten van Motiva voelen glad aan maar hebben de eigenschappen van een ruw oppervlak.

De vulling

Onze specialisten werken met implantaten gevuld met cohesive siliconengel. Deze implantaten kunnen niet lekken. Bij een eventuele ruptuur (scheur) loopt er geen vloeistof weg.

Plooivorming

Wanneer een implantaat is ingebracht kan het voorkomen dat er een plooi en voel en/of zichtbaar is. Patiënten met een dunne huid of laag vetpercentage hebben meer kans op het ontstaan hiervan. Ook wanneer er gekozen wordt voor een in verhouding grote implantaat vergroot dit de kans. Wanneer de chirurg vooraf vindt dat de kans groot is dat dit bij u zal ontstaan kan u geadviseerd worden om voor een implantaat te kiezen met een grotere dichtheid. Bij Motiva wordt er in dat geval gekozen voor de ‘round silk’ implantaat. Op het ontstaan van plooivorming wordt geen garantie geboden. Wij adviseren u dan ook in overleg met de chirurg een weloverwogen keus te maken bij het kiezen van het implantaat type en maat.

Kapselvorming

Kapselvorming is een natuurlijke reactie na een borstvergroting met implantaten. De implantaten worden door het lichaam als lichaamsvreemd materiaal gezien. Als natuurlijke reactie wordt het implantaat door een dun laagje bindweefsel omringd. Dit noem je natuurlijk kapsel. Natuurlijk kapsel voelt soepel en natuurlijk aan en zorgt ervoor dat het implantaat goed gaat hechten aan het omringende weefsel zodat deze niet meer kan verplaatsen. Dit proces neemt gemiddeld zes weken in beslag. Bij drie tot vijf procent van de vrouwen ontstaat er overmatig kapselvorming. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Het kapsel wordt in dit geval dik en kan gaan samentrekken. Door het samentrekken kan het kapsel voelbaar en in sommige gevallen zichtbaar worden. Op verschillende implantaten wordt garantie geboden op het ontstaan van overmatig kapselvorming. Op onze website vindt u ook de voorwaarden gespecificeerd per implantaat.

Garantievoorwaarden

De garantievoorwaarden met betrekking tot overmatig aanwezigheid van kapselvorming en ruptuur (het scheuren van het implantaat) verschilt per aanbieder. Beide implantaat merken hebben hiervoor een eigen webpagina. Hierop vindt u meer informatie.

Motiva
Mentor

De behandeling

Een borstlift- en vergroting wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. Ook tekent de chirurg de plekken af in het te behandelen gebied.

Borstvergroting

Wanneer de ingreep start wordt er een incisie gemaakt onder de borst, waar de borstplooi in de nieuwe situatie komt te zitten. De plastisch chirurg maakt een ruimte, ook wel pocket genoemd, waar hij het implantaat naar keuze in plaatst. Volgens de vooraf gekozen methode brengt de arts het implantaat in; dit is vóór de borstspier, achter de borstspier of half achter (dual plane) de borstspier.

Nadat de arts het borstimplantaat heeft ingebracht, wordt de huid gesloten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van oplosbare hechtingen.

Borstlift

Afhankelijk van het soort borstlift worden er incisies gemaakt in de borst. Bij de meest uitgevoerde methode is dit in de vorm van een anker; een incisie rondom de tepelhof, een incisie verticaal naar beneden en horizontaal in de borstplooi.

Vervolgens wordt het vel losgemaakt van het weefsel. Op de nieuwe positie van de tepel wordt er een gaatje gemaakt in de huid. De huid rondom de tepelhof wordt losgemaakt, er wordt een reepje huid weggehaald en de tepel wordt vervolgens op de nieuwe plek weer vastgehecht. De tepel blijft te allen tijde vastzitten aan het borstklierweefsel.

Nazorg

Na de borstlift met vulling houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies (bewustzijn, hartslag, ademhaling en bloeddruk) gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. U mag naar huis wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, u geplast heeft, u iets gedronken en gegeten heeft en u kunt zitten en/of lopen. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

Na de ingreep krijgt u een speciale postoperatieve beha aan. De beha kunt u vooraf online bestellen of aanschaffen bij een van onze vestigingen. U dient deze beha gedurende zes weken dag en nacht te dragen.

U mag gewoon douchen na de maar het operatiegebied dient gedurende vier weken volledig droog te blijven. Dit zorgt dat de wond beter kan genezen en dat er minder kans is op een infectie. Dit komt ook ten goede van de littekens.

Na een borstlift- en vergroting zijn uw borsten vaak pijnlijk en gezwollen rondom het behandelde gebied. Ook zien ze er blauw en beurs uit. Omdat de huid zich moet aanpassen aan de nieuwe borstvorm, staat het gebied strak en gespannen. Dit zal na enkele dagen tot weken vanzelf afzwakken. Spierpijn, gevoelloosheid en een branderig gevoel aan de tepels zijn ook een veel voorkomende bijwerkingen.

De littekens van de borstvergroting zijn vrijwel onzichtbaar omdat deze gelegen zijn in een huidplooi achter de borst. De littekens zijn in de periode na de ingreep roodachtig van kleur en soms zelfs wat gezwollen, maakt u zich hier geen zorgen over, dit verminderd met de tijd. Zodra de wond geheel dicht is en er zijn geen korstjes meer, raden wij u aan om littekencrème te gebruiken. Wanneer u dit consequent gebruikt, zal de wond mooier genezen.

Omdat het genezingsproces stap voor stap gaat, duurt het een aantal weken voor u het uiteindelijke eindresultaat kunt beoordelen.

Uiteraard kunt u klachten altijd bespreken tijdens uw nacontrole(s). Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen en 14 dagen. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na zes weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before + After

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.