Bilaterale wenkbrauwlift2021-02-16T16:02:26+00:00

Bilaterale wenkbrauwlift

Een wenkbrauw kan gaan verzakken naarmate u ouder wordt en de elasticiteit van de huid afneemt. Wanneer de wenkbrauwen gaan hangen, geeft dit vaak een oudere en bovenal vermoeide blik. Ook kunt u hier zelf last van hebben door beperking aan het zicht. Een bilaterale wenkbrauwlift kan hierbij een oplossing zijn. In dit geval wordt de ingreep vaak uitgevoerd in combinatie met een ooglidcorrectie.

Daarnaast is een wenkbrauwlift een veel uitgevoerde ingreep bij transvrouwen. Dit omdat de stand van de wenkbrauwen bij een vrouw hoger is dan bij een man. Wanneer een transvrouw haar wenkbrauwen laat liften, geeft dit direct een veel vrouwelijkere uitstraling in het gezicht.

Bij een wenkbrauwlift wordt het hele voorhoofd gelift, waardoor ook de wenkbrauwen zich naar een hoger niveau verplaatsen.

Wat kost een bilaterale wenkbrauwlift?

Plastische ChirurgiePrijs v.a.
Bilaterale wenkbrauwlift€3.750,-

Het voortraject

Tijdens het eerste consult bespreekt u met één van onze consulenten wat uw wensen zijn, waarom u de wenkbrauwlift wilt laten uitvoeren en wat uw specifieke wensen zijn. De consulent voorziet u van alle benodigde informatie over de voorbereidingen, de verschillende behandelingen en het verdere hersteltraject van uw ingreep. Zij beantwoordt uw vragen over het algemeen verloop.

Om u een goed beeld te geven van de ingreep, wordt er na het eerste consult een simulatie gemaakt. Dit doen we door het maken van foto’s van de voorzijde en de zijkanten van het gelaat. Met een speciaal simulatieprogramma wordt er vervolgens een model gemaakt van uw hoofd. Hiermee kan de chirurg u een reëel beeld geven van het uiteindelijke resultaat en zijn de details van de ingreep beter uit te leggen. Deze simulatie kost eenmalig €150,-, wanneer de behandeling doorgang vindt, wordt dit bedrag in mindering gebracht op uw eindfactuur.

Aansluitend op dit consult wordt er, indien gewenst maar noodzakelijk wanneer u behandeld wilt worden, nog een afspraak ingepland bij dr. W. Verhaege, één van onze, BIG-geregistreerde, plastisch chirurgen. De arts neemt nogmaals het gehele traject met u door en gaat in op de medische kant van de ingreep. Met al deze informatie maakt u uiteindelijk een keuze. Uiteraard luisteren we hierbij naar al uw verwachtingen en kunt u vragen stellen. Dit consult vindt plaats in België.

Beide consulten zijn geheel kosteloos en vrijblijvend.

De behandeling

De bilaterale wenkbrauwlift wordt altijd onder algehele narcose uitgevoerd. Voorafgaand aan de operatie bespreekt de plastisch chirurg een laatste keer alle stappen met u. De plastisch chirurg tekent met een steriele stift de huid af waar de lift gaat plaatsvinden.

Bij de start van de ingreep wordt de incisie gemaakt op de haargrens. Vanuit daar wordt het gehele voorhoofd, gezamenlijk met het onderliggende weefsel, naar boven gespannen. Hierdoor komen ook de wenkbrauwen automatisch mee omhoog. Aan de bovenkant wordt er vervolgens een reepje huid verwijderd. Tot slot wordt de huid gehecht. Deze hechtingen zijn dus gesitueerd in de haargrens, waardoor deze na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn.

Nazorg

Na de wenkbrauwlift houden we u nog ongeveer drie á vier uur in de kliniek. Het kan ook zijn dat de arts, in overleg met u, het besluit neemt dat het beter is om nog een nacht in de kliniek te verblijven, zodat u 24 uur zorg krijgt. Zodra u wakker wordt, bevindt u zich in de uitslaapkamer. Hier krijgt u de tijd om bij te komen, worden uw vitale functies gecontroleerd en biedt de verpleegkundige u iets te drinken en eten aan. Wanneer de arts beoordeelt dat uw lichaamsfuncties goed zijn, mag u naar huis. Echter alleen onder begeleiding, ongeacht met welk vervoersmiddel u reist. Wij bellen uw begeleiding op betreft het moment dat u de kliniek mag verlaten.

Bij een behandeling onder narcose kunt u thuis langzaam weer wat eten. Kies hierbij voor licht verteerbaar voedsel (water/thee en beschuit). Probeer daarbij misselijkheid en braken te voorkomen. Dit verkleint de kans op nabloedingen en/of stuwing van de wond. Daarbij is het belangrijk om sowieso veel water/thee te drinken.

De eerst week mag u wel douchen, maar mag u uw haar niet wassen. De wond dient droog te blijven. Na de eerste controle wordt het verband van uw hoofd afgehaald en kunt u alles weer doen. Dit kan nog wat gevoelig aanvoelen.

Aanvullende nazorg instructies worden u overhandigd of toegestuurd na het inplannen van de ingreep. Heeft u twijfels over uw mogelijke bijwerkingen, neem dan altijd contact op met de praktijk.

Activiteiten

Wij raden u aan om de eerste 2-3 dagen na de ingreep volledig thuis te blijven om te herstellen. Tot ± 6-8 weken na de operatie mag u in ieder geval niet sporten. Probeer zware lichamelijke arbeid en zwaar tillen te vermijden, zodat er zo min mogelijk druk op de wond komt te staan.

Wanneer u weer mag werken of andere activiteiten kunt verrichten, is per patiënt verschillend. Dit kunt u bespreken met uw arts.

Controle afspraken

De dag nadat u naar huis bellen wij u op om te vragen hoe het met u gaat en indien nodig, uw vragen te beantwoorden. Wij plannen op dat moment een controle afspraak met u in na 7 dagen en 14 dagen. Het is altijd mogelijk dat de arts een extra controlemoment wenst om de wondgenezing extra goed te kunnen controleren. Na acht weken komt u op eindcontrole. De eindcontrole wordt gedaan door uw plastisch chirurg.

Meest gestelde vragen

Vraag over Plastische chirurgie2020-09-04T12:07:51+00:00

Vraag over Plastische chirurgie

Before + After

Wenkbrauwlift

My body, my choice

  • podcast brigitte
  • pink-sheets-2
  • interview natasja
  • pink-sheets-4
  • Pink sheets-1
spotify your body your choice
Bel nu +31 (0)180-439001 Zijn we niet bereikbaar? Laat uw gegevens achter en wij nemen z.s.m. contact met u op.